Elämyksiä talviliikunnasta

– Halssilan hiihtomaa on yksi niistä paikoista, joissa perheen kanssa käymme mielellämme pulkkamäessä ja hiihtämässä, kertoo ekaluokkalaisen Tuomaksen ja viisivuotiaan Jonnen äiti Kati Pesola.
– Siellä on myös hyvä nuotiopaikka, jossa usein on jo tuli valmiina ja voi nauttia eväitä. Lapsille ulkona liikkuminen on erityisen mukavaa, jos siihen liittyy vähän retkimeininkiä.
Kati, puolisonsa Raimo ja lapset viettävät usein talvisia vapaapäiviä liikkuen kaupungin talviliikuntapaikoissa.
– Viitaniemen montussa olemme käyneet tänä talvena muutaman kerran yleisöluisteluvuoroilla. Väkeä on tosi paljon, mutta kyllä sinne joukkoon mahtuu, Kati kertoo.
Jos perhe lähtee vaikkapa Laajavuoreen, voi toinen vanhemmista hiihtää ensin lasten kanssa Killeriltä Laajavuoreen vievää helppoa ladun pätkää ja toinen kiertää pidempää reittiä. Sitten vaihdetaan vuoroa.
Kati ja Raimo hiihtävät mielellään myös Sippulanniemen laduilla, jonne on kotoa kävelymatka.
– Jyväsjärven retkiluisteluradalla käymme vähintään viikottain silloin, kun se on käytössä. Jäällä on mukava meininki, ja mukaan mahtuu hyvin niin lasten kanssa kuin vauhdikkaammille retkiluistelulenkeillekin, hän kertoo.
Jäälle suunnataan usein myös kauempaa tulevien kavereiden ja sukulaisten kanssa.
– Talviliikuntapaikat ovat kaupunkilaisille tosi tärkeitä. Niissä saa pienellä panostuksella aikaan paljon, kun ihmiset innostuvat liikkumaan. Toivon, että keväisin näiden paikkojen kunnossapitoa jatkettaisiin niin pitkään, kuin sää vain sallii. Käyttäjiä kyllä riittää, Kati sanoo.
Tämän lehden välistä löytyy kaupungin liikuntapalvelujen Liikutaan-liite. Se kertoo kevätkauden ohjatuista sisäliikuntaryhmistä, liikuntarakennusten kunnostushankkeista, ulkoliikuntareittien talvikunnossapidosta sekä muista ajankohtaisista asioista.

Liikutaan-liite löytyy myös osoitteesta: www.jyvaskyla.fi/tiedotus/lehti

Kuva (Petteri Kivimäki) Liikuntapalvelukeskus lanaa ja tamppaa Halssilan hiihtomaan mäet pulkkailuun sopiviksi. Käyttäjät saavat tehdä mäkeen kumpareita. Tasaiselle osuudelle tehdään laturivistö eli hiihtohalsteri, joissa pienimpien on helppo opetella hiihtämistä ilman pelkoa vauhdikkaista vastaantulijoista.


Arja Liinamaa

<< palaa

Jyväskylän kaupungin tiedotuslehti 2010-08, ilmestynyt 15.12.2010