Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 3/2018 ilmestynyt 23.5.2018

Lue Jyväskylä-lehti 3/2018

Kävelykeskusta laajenee

Tänä kesänä mittavimmat katutyöt Jyväskylässä tehdään Väinönkadulla ja Ruusupuiston ympäristössä. Myös Vaasankadulla, Puutarhakadulla ja Kankaan alueella tapahtuu.
Lue lisää kävelykeskustasta.

Kankaalle uusia palveluja ikäihmisille

Kyllikinkadun palvelukeskuksessa on aloittanut uudenmuotoista toimintaa eläkeikäisille tarjoava Piippurannan Klubi. Klubitoimintaa järjestetään arkipäivisin ja tämän lisäksi Klubi on mukana alueen eri tapahtumissa ja senioriväestön toiminnan kehittämisessä.
Lue lisää Kankaan uusista palveluista ikääntyneille.

Kummi opasta Linkin käyttäjäksi

Oletko miettinyt paikallisliikenteen Linkki-palveluiden käyttäjäksi ryhtymistä, mutta aloittaminen jännittää? Koetko haastavaksi selvittää aikatauluihin, reitteihin, lippuihin, maksamiseen tai pysäkkeihin liittyviä asioita? Jos vastasit myöntävästi, juuri sinulle tarjoaa tukea Linkki-kummitoiminta.
Lue lisää Linkki-kummeista.

Nuorille kesätekemistä

Osa Jyväskylän kaupungin nuorten tiloista pitää ovensa auki kesälläkin. Kauniiden ilmojen sattuessa nuorisonohjaajat järjestävät maksutonta tekemistä myös tilojen lähialueilla. Lomalokkiin on kerätty kesälomakaudelle ajoittuvaa monipuolista toimintaa jyväskyläläisille lapsille, nuorille ja perheille.
Lue lisää nuorten kesätoiminnoista.

Metsäohjelman luonnos on valmistunut – ota kantaa

Metsiin liittyy monia erilaisia arvoja. Asukkaille tärkeitä ovat muun muassa virkistysmahdollisuudet sekä kokemukset ja elämykset. Metsät ovat tärkeitä pienilmaston, luonnon monimuotoisuuden tai marjastus- ja sienestysmahdollisuuksien kannalta. Metsäohjelman luonnokseen voi ottaa kantaa 1.6. saakka:
Lue lisää
metsäohjelmasta.

Vieraslajeja torjutaan tänä kesänä tehostetusti

Asukkaat ovat ilmoittaneet jättiputkihavaintoja kaupungin torjuttavaksi jo vuodesta 2004. Nyt tietoja kerätään myös lupiinin, jättipalsamin ja muiden vieraslajien esiintymistä.
Lue lisää vieraslajien torjunnasta.

Keskustaluotsi auttaa yrittäjiä ja katutapahtumien järjestäjiä

Matti Leinonen palkattiin keskustaluotsiksi auttamaan etenkin keskustan yrittäjiä ja katutapahtumien järjestäjiä.
– Pyrin liikkumaan alueella mahdollisimman paljon. Minua voi tarttua hihasta kiinni ja tulla rohkeasti juttelemaan kanssani, Leinonen vinkkaa.
Lue lisää keskustaluotsista.

Suomen suurin ulkokuntosali

Lähivuosina lähes 13 kilometrin mittaisen Rantaraitin varrelle on tarkoitus rakentaa vaiheittain laajentuva verkosto erilaisia liikuntapaikkoja, jotka mahdollistavat monipuolisen ulkoharjoittelun. Valmis kokonaisuus koostuu 7 liikuntapaikasta, 8 kuntoilupysäkistä sekä 5 muusta liikunta-alueesta.
Lue lisää ulkoliikuntasaleista.

Keskustavisio 2030

Keskustavision tavoitteena on vahvistaa keskustan asemaa kulttuurin kehitysalustana ja sitä, että saavutettavuus kaikilla kulkumuodoilla olisi sujuvaa. Toteutuessaan visio tarkoittaa jyväskyläläisille sitä, että keskusta on ylivoimainen ajanvieton ja erikoiskaupan keskus. Sinne tullaan viettämään aikaa ja nauttimaan kulttuurielämyksistä ja muiden ihmisten seurasta.
Lue lisää Keskustavisio 2030:sta.

Ota harha-askel tallatuimmalta polulta

Suomen käsityön museon Pehmeetä touhua -näyttely on villikkomainen kurkistus taiteeseen, jossa käsityö villiintyy tekniikoiden ja materiaalien ilotteluksi. Jyväskylän taidemuseon Toisia todellisuuksia -näyttely puolestaan vie katsojan vaellukselle unien ja ihmismielen eri kerroksiin.
Lue lisää kulttuuritapahtumista.

Lehden välistä löytyy Tapahtumakaupunki Jyväskylä -liite. Ota talteen ja poimi siitä omat kesämenosi!

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 23.5.2018.