Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 2/2018 ilmestynyt 11.4.2018

Lue Jyväskylä-lehti 2/2018

Kasvava kaupunki on muuttajien suosikki

Jyväskylän kaupungin vuoden 2017 tilinpäätös on hienosti tasapainossa. Jyväskylä on tuoreen tutkimuksen mukaan Suomen kolmanneksi mieluisin muuttokohde. Kaupungin väkiluku kasvoi 1364 hengellä, ja se on nyt yli 140 000. Työttömyys laski koko viime vuoden jopa ennätysvauhtia. Rakentaminenkin oli vilkkaampaa kuin koskaan aiemmin – vuoden aikana rakennettiin yli 1600 uutta asuntoa.

Lue lisää etusivulta.

Asiakaskäynneille päästöttömästi

Jatkossa yhä suurempi osa kaupungin työntekijöiden työajoista hoituu paikallisella ja uusiutuvalla polttoaineella, biokaasulla. kaupungin käy töissä on jo kahdeksan kaasuautoa, ja lisää on tulossa.

Lue juttu sivuita 2 ja 3.

Tapahtumapaikkalupien hakemiseen uusi verkkopalvelu

Jyväskylän kaupungin sähköiseen asiointipalveluun on avattu alkuvuodesta uusi tapahtumapaikkalupapalvelu. Palvelu sisältää tapahtumalupien hakemisen, eräiden kaupungin ulkotapahtumapaikkojen esittelyt sekä näiden paikkojen varauskalenterin.

Lue lisää uudesta verkkopalvelusta.

Liikuntavälinelainaus laajenee Keltinmäkeen

Liikuntavälineiden lainaustoiminta laajenee Huhtasuon lähikirjaston lisäksi myös Keltinmäen lähikirjastoon.

Lue lisää lainaustoiminnasta.

Yksilöllisesti äitiysneuvolassa

Odottavat naiset otettiin Jyväskylässä mukaan miettimään, mitä asioita he toivovat käsiteltävän äitiysneuvolan vastaanotolla.

Lue lisää äitiysneuvolasta.

Vanhuspalveluissa arvostetaan vapaaehtoistoimijoita

Vapaaehtoistoiminta on yleishyödyllistä tekemistä, jossa toiminta itsessään palkitsee. Vapaaehtois- ja kansalaistoiminta on tulevaisuudessa yksi lääke yhteiskunnan kiihtyvän muutoksen aiheuttamaan yksinäisyyteen sekä ikääntyvän väestön kasvun aikaansaamaan palvelun tarpeeseen. Vapaaehtoiset eivät korvaa hoitohenkilökuntaa, vaan toimivat palvelujen täydentäjinä.

Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta ja päiväkeskusten ohjelmasta.

Suun terveys vaikuttaa koko kehoon

Suun terveydenhuollon ammattilaiset jalkautuvat kevään ja ensi syksyn kuluessa työttömien, syrjäytyneiden ja asunnottomien kohtaamisiin. Tavoitteena on vähentää eriarvoisuutta ja eri väestöryhmien välisiä terveyseroja.

Lue lisää suun terveydestä.

Lomalokki – lasten ja nuorten lomatoiminta Jyväskylässä

Koontiin on kerätty monipuolista, kesälomakaudelle ajoittuvaa toimintaa jyväskyläläisille lapsille, nuorille ja perheille. Kaupungin omien toimintojen lisäksi aktiviteetteja on koottu laajalta Jyväskylän alueen nuorisotoimijoiden verkostolta sekä muilta kohderyhmälle toimintaa järjestäviltä tahoilta.

Lomalokki-liite.

Lue koko Jyväskylä-lehti 2/2018Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 11.4.2018.