Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 1/2018 ilmestynyt 21.2.2018

Jyväskylä-lehti 1/2018

Fillarilla fiksusti töihin

Työmatkojen kulkeminen lihasvoimin tai linja-autolla on hyvä keino lisätä liikettä elämään. Jyväskylän kaupunki on tehnyt jo pitkään yhteistyötä fiksun työmatkaliikkumisen edistämisestä kiinnostuneiden työnantajien kanssa. Yksi edelläkävijöistä on Valmet Rautpohja.
Lue lisää työmatkapyöräilystä.

Linkillä on uusi, kätevä aikataulu- ja reittiopas

Paikallisliikenteen aikataulut ja reitit voit nyt tarkastaa vaikka kännykällä, kun otat käyttöön Jyväskylän seudun joukkoliikenteen uuden aikataulu- ja reittioppaan. Uusi palvelu kertoo paikallisliikenteen Linkki-vuorot ja -reitit, myöhemmin myös kävely- ja pyöräilyreitit.
Lue lisää Linkin uudesta palvelusta.

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi – yhteinen tavoite

Lapsen oikeus ja etu, osallisuus, hyvä arki, vanhemmuuden tuki, yhdessä tekeminen sekä palvelut ja kohtaaminen, siellä missä ihmisetkin, ovat valtakunnallisen Lapsi ja perhepalveluiden muutosohjelman, LAPEn kulmakiviä.

Jyväskylä-lehden ulkoasua uudistettiin

Jyväskylä-lehden ulkoasu on uudistunut kaupungin graafisen ilmeen mukaiseksi. Samalla leipätekstin kirjasin kokoa on suurennettu luettavuuden parantamiseksi. Palautetta uudesta ulkoasusta voi lähettää sähköpostiosoitteeseen tiedotuslehti@jkl.fi.

Liikkuva koulu -toiminta panostaa koululaisten liikuntaan

Lasten ja nuorten liikunnan edistäminen on kirjattu kaupungin strategiaan. Keskiössä ovat oppilaiden osallisuus, liikunnan lisääminen koulupäivään ja liikunnan vaikutukset oppimiseen. Käytännössä se tarkoittaa, että istutaan vähemmän, liikutaan välitunneilla ja kuljetaan koulumatkat omin lihasvoimin. Tavoitteena on, että jokainen peruskouluikäinen liikkuu vähintään tunnin päivässä.
Lue lisää koululaisten liikuntapanostuksista.

Haku Jyväskylän kaupungin kesätyöpaikkoihin on käynnissä

Tarjolla on 278 paikkaa useassa kaupungin yksikössä. Kesätyöpaikoista 153 on suunnattu eri alojen Jyväskylässä asuville opiskelijoille. 110 paikkaa on varattu 15–16-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille. Nuorten 110 paikkaa arvotaan hakijoiden kesken. Lisäksi liikunnallisiin Kesä-Jälkkäreihin palkataan 15 nuorta iältään 15–16-vuotiaita hakemusten ja haastattelujen perusteella.
Lue lisää avoimista kesätyöpaikoista.

Valinnanvapautta, hoitotyön laatua ja terveysasemien toimintamallien uudistamista

Valinnanvapauskokeilu laajeni Jyväskylässä vuoden alusta Kyllön, Palokan ja Vaajakosken terveysasemien asiakkaisiin, kokeilu kestää näillä näkymin vuoden loppuun saakka. Avosairaanhoidon laatua on viime vuosina järjestelmällisesti seurattu ja kehitetty Jyväskylässä. Lähestyvä sote-uudistus on saanut Jyten terveyskeskukset kehittämään toimintaansa edelleen.

VOX AUREA – perusopetuksen edustuskuoro

Vox Aurea, kultainen ääni, on Jyväskylän perusopetuksen edustuskuoro. Vox Aurea kuuluu maamme eturivin lapsikuoroihin ja sen taso on tunnettu myös kansainvälisesti. Kuoroa johtaa FL musiikkipedagogi Sanna Salminen.
8-sivuinen VOX AUREA -liite

Jyväskylä kutsuu kaupunkilaiset Hippokselle 17.3.

Hyvinvointia, kulttuuria ja liikuntaa yhdistävä Jyväskylän päivät –tapahtuma tarjoaa sekä viihdettä että asiaa. Tervetuloa uuteen koko kaupungin synttärijuhlaan liikuntapääkaupungin sydämessä!Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 21.2.2018.