Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 5/2017 ilmestynyt 29.11.2017

Lue lehti

Satoja syitä onneen Jyväskylässä

Tänä vuonna on tuplasti syytä juhlaan, kun Jyväskylän kaupunki täytti 180 vuotta ja Suomi täyttää pian 100 vuotta. Pyöreiden vuosien kunniaksi kaupungin nettisivuille on koottu asioita, joita jyväskyläläiset tai täällä vierailleet ihmiset ovat nostaneen onnen perusteluiksi juuri Jyväskylässä.

Syitä onneen on tullut runsaasti, yhteensä yli 240 vastausta. Valmiita vaihtoehtoja ei ole ollut, vaan kukin vastaaja on saanut itse tuoda esille oman onnen syynsä. Onnen syitä on julkaistu syksyn aikana kaupungin Facebook-päivityksissä ja viikko ennen Suomen itsenäisyyspäivää julkaisutahti muuttuu päivittäiseksi 6.12. asti.

100 syytä onneen Jyväskylässä -nettisivut.

Linkin Tonttulakkipäivä lähestyy

Kaiva jo tonttuhattusi piirongin perältä, sillä Linkin Tonttulakkipäivänä tonttulakki toimii matkalippunasi koko lauantaipäivän 9.12. paikallisliikenteen Linkki-linjoilla 1–42 sekä seutuliikenteen Waltti-autoissa Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa.

Jyväskylä on terveen kasvun tiellä ja rohkeasti aikaansa edellä

Jyväskylän talous on kolmatta vuotta terveellä pohjalla. Tämä mahdollistaa kasvua tukevat investoinnit ja peruspalveluiden hyvän tason turvaamisen. Jyväskylän vuoden 2018 talousarviosta esiin nousevat panostukset koulutukseen ja kasvatukseen: suurimmat lisäykset tehtiin sivistyspalveluihin ja perusturvaan.

Jyväskylän päivitetyn strategian neljä kärkeä ovat: 1) osallistuvat ja hyvinvoivat asukkaat, 2) raikas ja kasvava elinvoima, 3) resurssien viisas käyttö ja 4) liikuntapääkaupunki.

– Strategia toimii kaupungin arkijohtamisen kulmakivenä ja sen selkeät valinnat ohjaavat toimintaamme. Strategia kytkeytyy tiiviisti kaupungin talousarvioon, jossa toteutettavat toimenpiteet konkretisoidaan mitattaviksi ja seurattaviksi tavoitteiksi, kertoo kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Lue lisää s. 2

Kaavoituskatsaus 2018–2020 -liite

16-sivuisen lehden välissä on Kaavoituskatsaus 2018–2020 -liite, jossa kerrotaan kaupunkisuunnittelun lähiaikojen näkymistä. Kaavoituskatsaus nettilehtenä

Nuorille aikuisille suuntaa ja selkeyttä Jyväskylän nuorisopalveluista

Jyväskylä imee nuoria opiskelemaan. Kaupungin asukkaista noin 54 000 on alle 30-vuotiaita. Jyväskylän nuorisopalvelut on osaltaan tukemassa jyväskyläläisten nuorten kasvua, kehitystä ja itsenäistymistä. Esimerkiksi kulttuurisen nuorisotyön keskus, Veturitallit, tarjoaa nuorille paikan luoda kokemuksia oman kasvunsa tueksi ja taidetyöpajalla sovelletaan kekseliästä pedagogiikkaa nuoren elämänhallinnan vahvistamiseksi.

"Asiat hoituvat, kun niitä hoidetaan". Ohjaamossa on autettu jo satoja jyväskyläläisiä nuoria eteenpäin oman arjen asioissa, koulutuspohdinnoissa sekä työnhakuun ja työttömyyteen liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää s. 4 ja 6

Rakennusvalvonnan arkkitehdit opastavat oman kodin rakentajia

Oman kodin rakentaminen on mittava urakka, joka useimmille rakentajille merkitsee perehtymistä täysin uusin asioihin ja käsitteisiin. Rakentajan on mahdollista saada kaupungin rakennusvalvonnasta maksutonta opastusta rakennusprojektinsa suunnitteluvaiheeseen. Ajan ennakko-ohjaukseen voi varata heti, kun rakennuspaikka on selvillä.

Lue lisää s. 8

Jyväskylän kaupunki kannustaa polkupyöräilyyn ympäri vuoden

Kaupunkialueella alle viiden kilometrin matkoilla polkupyörä päihittää muut kulkupelit. Oman näkyvyyden varmistaminen, säähän sopivat varusteet ja ennakoiva ajotapa varmistavat mukavan matkanteon polkupyörällä läpi vuoden.

Lue lisää s. 5

Mielenvireyttä kulttuurista ja liikunnasta

Kaupunginteatterin keväässä on kolme uutuutta: Daniel Katzin esikoisromaaniin pohjautuva Kun isoisä Suomeen hiihti, Mielipuolen päiväkirja sekä ruotsalaisen näyttelijä Henrik Ståhlin omaelämäkerrallinen Luuseri-monologi, joka kertoo kokemuksista koulukiusattuna.

Jyväskylä Sinfonian kevätkausi nojaa vahvasti klassismiin ja romantiikkaan. Unohtamatta kuitenkaan perheen pienimpiäkään, sillä helmikuussa koko perhettä ilahduttaa Pikku Kakkosesta tuttu suosikkihahmo Katti Matikainen yhdessä Nakkirakin kanssa.

Suomen käsityön museossa on 16.12. esillä jyväskyläläisen Tommi Kuokkasen sikarilaatikkokitaroita. Ikkunagalleriassa on perinteinen Suomen nukketaiteilijat ry:n joulunäyttely, vuoden vaihteen jälkeen ikkuna täyttyy koruilla. Näyttelyiden kantava teema ensi vuonna on käsityö taiteena.

Kansalaisopiston kevätlukukauden kurssitarjottimelle on katettu muun muassa kieliä, valokuvausta, tietotekniikkaa, keramiikkaa, teknistä työtä, tekstiilityötä, ruuanlaittoa, kirjallisuutta ja historiaa.

Hiihtokausi ensilumenladulla käynnistyi jo lokakuussa. Lunta odotellessa voi katsastaa liikuntapalvelujen kevään kurssit, joille ilmoittautuminen alkaa 4.12.2017.

Lue lisää

Joulukylä Jyväskylä

Joulun ajan tapahtumat löytyvät nyt samasta paketista. Joulukylän sivuilta löydät kootusti mm. joulun ajan konsertit, markkinat, myyjäiset, työpajat ja näyttelyt. Lisäksi saat loistavia vinkkejä pukinkonttiin.

Visit Jyväskylä, Joulukylä JyväskyläTämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 29.11.2017.