Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 1/2015 ilmestynyt 18.2.2015

Lue lehti

Painovirhe on nuorten mediatoimitusten veteraani

Nuorten ideoima ja toimittamaverkkojulkaisu Painovirhe on toiminut jo 15 vuotta. Silloisen Jyväskylän kaupungin nuorisoasiainkeskuksen (nykyisin nuorisopalvelut) aloittama harrastustoiminta sai alkunsa nuorille teetetystä kyselystä, jossa nuoret kertoivat oman verkkolehden olevan paras tapa vaikuttaa asioihinsa.

Painovirhe toimii pitkälti samalla periaatteella kuin alkuaikoinaan: nuoret ideoivat ja toteuttavat lehden sisällön nuorisonohjaajan avulla. Myös päätoimittaja on yksi nuorista. Nuorisopalvelut ei puutu sisältöön eikä sensuroi tai muokkaa artikkeleita.

Painovirheen päätoimittaja on18-vuotias Julie Heikkilä. Vajaan kymmenen hengen ydinryhmään kuuluu tällä hetkellä nuoria ja nuoria aikuisia Jyväskylästä. Lisäksi Muuramessa
kokoontuu oma mediatoimitus.
Painovirheessä on aina haku päällä.
– Rohkeasti mukaan, meillä ei tarvitse pelätä painovirheitä! Julie kehottaa.

Esa Linna
Painovirhe on verkossa osoitteessa www.painovirhe.fi.
» Sivu 7

Eduskuntavaalit lähestyvät – tarkista äänestyspaikkasi ilmoituskortista

Huhtikuussa toimitettavissa eduskuntavaaleissa Jyväskylän äänestysalueiden lukumäärä on vain 30, kun se on aiemmin ollut 39. Tarkista siis oma vaalipäivän äänestyspaikkasi äänioikeutetuille kotiin lähetettävästä ilmoituskortista jo hyvissä ajoin. Ilmoituskortti lähetetään postitse viimeistään maaliskuun lopulla. Itse vaalipäivä on 19.4.2015.
» Sivu 4


Asiointiopas auttaa eteenpäin

Asiointioppaassa esitellään kootusti Jyväskylän kaupungin tarjoamia palveluja ja
asiointimahdollisuuksia. Tiesitkö, mitä tekee J-Nappi? Entä mistä löytyy Jyväskylä-info?
» Sivu 8–9


Nyt puhutaan sote-uudistuksesta

Jokainen käyttää sosiaali- ja terveyspalveluita eri elämänvaiheissaan. Jyväskyläläiset
voivat kertoa näkemyksiään palveluiden uudistamisesta maaliskuussa järjestettävissä
kuntalaisilloissa, joista ensimmäinen pidetään 9.3.
» Sivu 2–3

Jyväskylä mukana kansainvälisessä valon vuodessa

Vuosi 2015 on YK:n nimeämä valon vuosi. Jyväskylä on maailman ainoa kaupunki,
joka tekee virallisesti yhteistyötä teemavuosiorganisaation kanssa kaupunkivalaistuksen
asiantuntijan roolissa.
» Sivu 3

Pienetkin voivat pärjätä julkisissa hankinnoissa

Tiedonvaihto yritysten ja kuntien kesken sekä asioista ennakkoon ilmoittaminen ovat julkisten hankintojen kulmakivet. Kun ne toimivat, pienilläkin yrityksillä on mahdollisuus päästä kilpailemaan menestyksellisesti julkisista hankinnoista.
» Sivu 4

Tiedätkö, miten kannattaisi varautua sähkökatkoon?

Jos sähköt katkeavat pitkäksi aikaa, alkaa moni asia takkuilla. Varautumalla sähkökatkoon ennakolta voit helpottaa tilanteesta selviämistä ja samalla auttaa myös naapuria.
» Sivu 5

Vapaaehtoistyötä omaan tahtiin

Vapaaehtoistyö tuottaa iloa sekä tekijälle että niille, keiden kanssa sitä tehdään. Jokainen voi lähteä mukaan johonkin itselle sopivaan toimintaan – ikään tai taitoihin katsomatta.
» Sivu 10

AaltoAlvarilla juhlavuosi: testaa meno jo talvilomalla!

AaltoAlvari on tarjonnut Jyväskylässä vetisiä elämyksiä kohta jo 60 vuoden ajan. Useaan kertaan laajennettu ja pariin kertaan peruskorjattu suosikkikohde tarjoaa hupia ja hyvinvointia myös talviloman aikana.
» Sivu 12


Kannen iso kuva: (Aki Laukkanen, Painovirhe) Painovirheen nuoria Veturitallien mediapajassa: Minna Viinikainen (vas.), Henna Laukkanen, Julie Heikkilä ja Lassi Peltonen. Kameraa kannattelee Jonni Pitkänen.

Kuva: (Petteri Kivimäki) Ympäristökasvatusta opiskellaan Jyväskylän kouluissa monien eri oppiaineiden tunneilla. Mankolan koulussa on käytössä myös kasvihuone, jonka kuulumisia voi seurata blogista.
» Sivu 6

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 18.2.2015.