Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 3/2014 ilmestynyt 20.8.2014

Lue lehti

Osallistu Tourujoen kehittämiseen – vaikka kävelemällä!

Kaupunki jatkaa Tourujoen kehittämissuunnitelman laatimista. Vuoden loppuun mennessä valmistuvassa suunnitelmassa esitetään toimenpiteitä virkistyskäytön edistämiseksi, kulkureitistön kehittämiseksi, kasvillisuuden hoitamiseksi sekä valaistuksen ja opasteiden toteuttamiseksi.

Asukkailta toivotaan näkemyksiä joen ja sen lähiympäristön käytöstä. Terveisiä suunnittelijoille voi lähettää sähköpostitse tai hankkeen verkkosivuilta löytyvän OtaKantaa-keskustelun kautta.

Näkemyksistään voi kertoa myös kaikille avoimilla asukaskävelyillä, joita järjestetään Tourujoella ensi viikosta alkaen kolmena peräkkäisenä keskiviikkona eli 27.8., 3.9. ja 10.9.

Asukaskävelyille pääsee mukaan ilmoittautumalla maanantaihin 25.8. mennessä maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoskelle, p. 014 266 5060, mervi.vallinkoski@jkl.fi. Häneltä saa myös lisätietoja projektista. Hankkeen verkkosivut löytyvät osoitteesta
www.jyvaskyla.fi/kaavoitus/tourujoki.

Paikallisliikenteen matkustajia palvelee uusi Linkkipalvelupiste

Paikallisliikenteen matkustajia palvelee uusi Linkkipalvelupiste, joka löytyy Forumin Jyväskylä-infosta osoitteesta Asemakatu 7. Ovet ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–17.
» Sivut 2–3

Mitä Täti duunaa?

Viime syksynä käynnistynyt Hyvinvointia Huhtasuolle -hanke jatkuu täysin palkein. Osana hanketta alueella kiertelee Täti Mooonika, joka pyrkii keräämään kokemuksia ja tarinoita Huhtasuolla asumisesta ja elämisestä.
» Lue lisää Hyvinvointia Huhtasuolle -liitteestä s.9

Uusi näkymä Jyväskylän kaupungin päätöksentekoon

Uudessa Päätökset-palvelussa voi selata asioita aiheiden, alueiden ja asiasanojen mukaan tai tarkastella niitä kartalla. Päätökset-palvelu on toteutettu EU-rahoitteisen E-COOP-hankkeen osana ja se on Open Knowledge Finland ry:n ja Jyväskylän kaupungin yhteinen projekti. Tutustu palveluun osoitteessa http://jkl.paatokset.fi


Valon juhlaa Aren aukiolla

Jyväskylässä on järjestetty valotapahtumia jo kymmenen vuoden ajan. Tämänsyksyisen tapahtuman kohokohta on ennen kokemattoman näyttävä valoteos Aren aukiolla.
» Sivu 5


Asiointiopas auttaa palveluiden piiriin

Asiointioppaassa on tiivis kooste kaupungin tarjoamista palveluista ja asiointimahdollisuuksista.
» Sivut 7–8

Liikuntavinkit saat Liikutaan-liitteestä

Kaupungin järjestämien ohjattujen liikuntaryhmien aikataulut ja ilmoittautumistiedot löytyvät Liikutaan-liitteestä – etsit sitten vaikkapa terveysliikuntaa tai vertaisohjattuja ryhmiä.
» Sivut 11–14

Lasten Lysti laittaa vekarat liikkeelle

Lasten Lysti -kulttuurisyksyssä on tarjolla tanssivia muumeja, musiikkihupailua, ovelia kissoja, pallomerimies ja kaiken maailman lauluja!
Menoa riittää syyskuusta joulukuuhun.
» Sivut 17–18

Vanhustenviikko tarjoaa monipuolista ohjelmaa

Perinteistä vanhustenviikkoa juhlitaan Jyväskylässä 5.–12.10. Valtakunnallisen viikon teema on tällä kertaa ”Arvokas vanhuus on ihmisoikeus.
Aina.”
» Sivu 20

Nuori näyttämö yhdistää nuoret ja teatterin

Syksyllä käynnistyy valtakunnallinen Nuori Näyttämö -hanke, joka yhdistää teatteriryhmien, koulujen ja oppilaitoksien nuoret työskentelyyn ammattiteatterin tekijöiden ja näytelmäkirjailijoiden kanssa.
» Sivu 21

Etusivun iso kuva (Petteri Kivimäki) Maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski(vas.) ja kaavoitusbiologi Anne Laita inventoivat Tourujoen laaksossa puuston ja muun kasvillisuuden tilaa. Alueen luontoarvot otetaan huomioon Tourujoen kehittämissuunnitelmaa laadittaessa.

Etusivun kuva (Ilkka Pietarinen) Paikallisliikenteen matkustajia palvelee uusi Linkkipalvelupiste,
joka löytyy Forumin Jyväskylä-infosta osoitteesta Asemakatu 7. Ovet ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–17.
Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 20.8.2014.