Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 1/2014 on ilmestynyt 19.2.2014

Lue lehti

Kehitysvammaisten työllistymiselle uusia mahdollisuuksia

Kehitysvammaisten työllistymistä halutaan Jyväskylässä parantaa muun muassa uudenlaisilla koulutusmuodoilla. Keväällä käynnistyy kehitysvammaisten oppisopimuskoulutus toimitilahuoltajaksi.

Palokassa Cafe & Catering Vilhelmissä oppisopimuskoulutukseen valmistautuu työharjoittelija Kati Pitkäaho. Pitkäahon mukaan Vilhelmissä on parasta työn vaihtelevuus ja työkaverit. Tehtävistään hän mainitsee salin siisteydestä huolehtimisen ja tiskit. Pitkäaho on sopeutunut työpaikkaan hyvin.
– Kun uskaltaa kysyä neuvoa, on helppoa, Pitkäaho sanoo hymyillen.
Vilhelmin omistaja, yrittäjä Niina Pekkala, on tyytyväinen uuteen harjoittelijaan.
– Katilla on oikea asenne ja motivaatio työhön sekä halu oppia uutta. Hän tekee työt tunnollisesti ja jälki on hyvää. Oppisopimuskoulutuksen käynnistämiseksi tarvitaan mukaan vielä muutamia opiskelijoita.
– Suuri osa opiskelusta on työssä oppimista. Tietopuolista opetusta on kerran viikossa. Sen järjestävät yhteistyössä Bovallius ja oppisopimuskeskus, kertoo työvalmennus Kätevän ohjaaja Juha Hurmerinta.

Hyvinvointia Huhtasuolle laajalla yhteistyöllä


Tässä lehdessä esitellään syksyllä 2013 käynnistyneen Hyvinvointia Huhtasuolle -hankkeen antia kaupunginosalle. Hankkeelle on ominaista monien eri toimijoiden yhteistyö alueen ja sen asukkaiden hyväksi.
» Sivut 9-13

Kerro mielipiteesi Tourujoen kehittämisestä


Keskustan tuntumassa virtaavaa Tourujokea varten laaditaan kehittämissuunnitelma. Joen kehittämisestä voi keskustella Otakantaa.fi-sivulla 15.3. asti. Kaupunkilaisten mielipiteitä mahdollisen uuden uoman rakentamisesta Kankaalle selvitetään kyselyllä maaliskuussa 2014.
» Sivu 17

Yli sata leikkipuistoa säilyy lasten ilona


Vaikka kaupunki joutuu säästöjen vuoksi karsimaan myös leikkipuistojen verkostoa, leikkipuistoja jää kaupunkilaisten iloksi edelleen yli sata. Hoidettuja uimarantojakin jää jäljelle lähes neljäkymmentä.
» Sivu 3

Pienyrityksillä paraatipaikka Asuntomessuilla Äijälänrannassa


Jyväskylän seudun pienyrityksille on tarjolla paraatipaikka ensi kesän Asuntomessuilla. Jykes järjestää messualueelle Yritystorin, jonne yritykset voivat tulla myymään tuotteitaan ja palveluitaan tuhansille messuvieraille.
» Sivu 4

Rakennushanke liikkeelle sähköisesti


Rakennusvalvonnan sähköinen asiointipalvelu on ottanut aimo harppauksen eteenpäin. Palvelu auttaa rakennushankkeen eri osapuolia pysymään tilanteen tasalla niin suunnittelun, rakennusluvan hakemisen kuin rakennustyönkin aikana.
» Sivu 5

Koululaisten hyvinvointi parantunut Jyväskylässä


Tuoreen kyselyn tulosten mukaan jyväskyläläisnuoret tulevat kuulluiksi koulussa aiempaa useammin, koulujen työilmapiiri on parantunut ja kiusaaminen vähentynyt.
» Sivu 6

Hiihtolomalla menossa mukana – liikkuen tai relaten


Koulujen talvilomaviikolla Jyväskylässä on paljon mahdollisuuksia monenlaiseen mukavaan toimintaan. Tarkista nuorisotyön ja liikuntapalvelujen menovinkit.
» Sivut 7 ja 16

Ota asiointiopas talteen


Sisäsivuilta löytyy tiivis ajantasainen opas kaupungin palveluista ja niiden yhteystiedoista. Asiointiopas kannattaa ottaa talteen, sillä se julkaistaan seuraavan kerran elokuun lehdessä. Opasta saa tulosteena myös kaupungin palveluyksiköistä.
» Sivut 8 ja 13

Työpajoissa nuoret suunnittelevat tulevaisuuttaan sekä kartuttavat arjen taitoja ja osaamista. Lue pajatoiminnan merkityksestä Tuomas Laitiselle ja Marika Korpelalle.
» Sivu 7

Kannen iso (kuva Petteri Kivimäki) Kati Pitkäaho (vas.) viihtyy hyvin työharjoittelussa.
Ylänurkan kuva (Kuva Ilkka Pietarinen)
Tourujoki (kuva Paula Tuomi)
Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 19.2.2014.