Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 4/2013 on ilmestynyt 21.8.2013

Lue lehti

Yhä lukuisampien palveluiden kirjasto


Kirjasto on monimuotoinen paikka. Etsiipä sitten lainattavaa, luettavia lehtiä, nettikoneita, oleskelu tai opiskelutilaa, erilaisia tapahtumia, näyttelyitä tai vuokrattavia tiloja, niitä kaikkia on tarjolla kirjastossa. Ehkäpä silti suurin ilo on löytää kirjaston hyllyistä kotiin viemistä – ihan ilmaiseksi.

Jyväskylän kaupunginkirjastolla on 18 toimipistettä, kolme kirjastoautoa mukaan lukien. Toimipisteissä kirjattiin viime vuonna yhteensä lähes kolme miljoonaa lainaa, joista kaksi kolmasosaa oli kirjoja. Yhä useampi asiakas kuitenkin lähtee kirjastosta DVD-, CD- tai Blu-ray-levyjä kassissaan.

Lainattavan aineiston valikoima kasvaa 2,3 miljoonaan nimekkeeseen, kun Keski-Suomen kirjastoverkko laajenee. Lokakuun alussa Keski-kirjastoverkkoon tulee mukaan 21 kuntaa, yli 50 toimipistettä ja yhdeksän kirjastoautoa. Yksi kirjastokortti käy näissä kaikissa.
Uuteen kirjastoverkkoon siirtymisen vuoksi Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteet ovat suljettuina 9.–30.9. Kortepohjan lähikirjasto on remonttinsa vuoksi kiinni 2.9.–6.10.
» lue lisää s.16

Luotsin kanssa lähiympäristö tulee tutuksi.


Pauli Puttonen ja Anu Jurvanen ovat kulttuuri- ja ympäristöluotseja.
» Sivu 11

Huhtasuon päiväkoti siirtyi uusiin tiloihin


Ensimmäiset lapset ovat aloittaneet päivähoidon Huhtasuon uudessa koulu- ja päiväkotikeskuksessa. Huhtasuon päiväkoti avasi siellä ovensa elokuussa.
» Sivu 8

Asiointiopas ohjaa kaupungin palveluihin


Mikä on oman terveysaseman ajanvarausnumero? Koska museot ovat avoinna? Asiointioppaasta löydät tärkeät yhteystiedot kaupungin palveluihin. Ota opas talteen ja tarkista tiedot tarpeen tullen.
» Sivu 10–11

Päihteet puheeksi matalalla kynnyksellä


Jyväskylän terveydenhuollossa päihteet voi ottaa puheeksi vaikkapa hammashoidossa, puolin ja toisin. Päihdeongelmiin halutaan pureutua jo varhaisessa vaiheessa toimintaohjelman avulla.
» Sivu 17

Kulttuurisuunnistuksessa luvassa liikuntaelämyksiä


Syyskuun 22. päivänä tarjolla on crossfitia, joogaa, parkouria ja capoeiraa kulttuurin ja herkkuhetkien ohella. Kulttuurisuunnistus on jokasyksyinen koko perheen tapahtuma.
» Sivu 22

Valon kaupungissa voi maalata valolla


Valon kaupunki –tapahtumassa 26.–28.9. yleisö voi osallistua ohjelman toteuttamiseen muun muassa valolla maalaten. Uutuutena nähdään valotaiteilija Kari Kolan Joen varjot -valoteos Tourujoen laaksossa.
» Sivu 24


Lystikästä kulttuuria lapsille!


Lasten Lysti -kulttuurisyksy tarjoaa värikkäitä esityksiä lapsille perheineen syys-joulukuun aikana. Ohjelmassa on teatteria, tanssia, konsertteja, elokuvia ja tapahtumia eri puolilla Jyväskylää. Esityksissä voi tavata vaikkapa
jännittävän taikurin, suloisen Mato Matolaisen ja ilkikuriset veljekset Maxin ja Moritzin.


Liikunta pitää ikääntyneen virkeänä


» s. 18

Kaksi Jyväskylälehteä syksyn aikana


Vuoden viimeinen Jyväskylälehti ilmestyy 27. marraskuuta. Lehden ilmestymismäärä on supistunut taloussyistä kahdeksasta numerosta viiteen numeroon vuonna 2013. Keväällä ilmestyi kolme numeroa.


Kuva: (Petteri Kivimäki) Hanna Pöyliö ja Elisa Oraluoma ovat ahkeria kirjaston käyttäjiä. He ovat hakeneet opiskelu- ja työkirjoja, harjoitelleet häämarssia soitonharjoitteluhuoneessa sekä lainanneet nuotteja ja kirjoja.

Kuva: (Ilkka Pietarinen) Martti Jormakka ja Arvo Rutanen pyöräilevät päivittäin.
Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 21.8.2013.