Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 3/2013 on ilmestynyt 29.5.2013

Lue lehti

Lähiruokaa, olkaa hyvät!

Mikä voi säästää luonnonvaroja, omaa kukkaroa tai verovaroja, parantaa yritysten kannattavuutta, luoda uutta liiketoimintaa ja vielä lisätä yhteishenkeä ja hyvinvointia? Vastaus löytyy resurssiviisaudesta. Sitä kehitetään Jyväskylän kaupungin ja Suomen itsenäisyyden juhlarahaston eli Sitran hankkeessa. Vielä ehdit kirjoittaa oman ideasi kesäkuun 3. päivään saakka osoitteessa www.sitra.fi/resurssiviisaus. Osoitteesta löytyvät myös jo anne-tut ideat.

Lehden painoon lähtiessä ideoita oli 130. Osa on jo valittu jatkokehittelyn pohjaksi ja tulevaisuudessa valitaan vielä 5–10 ideaa lisää. Ideoiden aiheet vaihtelevat laidasta laitaan. Esimerkiksi lähi- ja hävikkiruoka, kimppakyy-dit, aurinkoenergia, hyötyliikunta, maamassojen liikuttelu, julkisten tilojen käyttö ja myyttien purkamiset innoitti-vat ideoiden jättäjiä.
» Sivu 3


Kesäfestivaalilla koetaan ja tehdään


Onko sinulla vapaa-ajanviettoongelmia? Ei ole kauan. Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä tarjoaa heinäkuun toisella viikolla loistavan kattauksen ohjelmaa, oletpa sitten kiinnostunut tekemisestä tai kokemisesta.

Kankaan kesä alaa Avoimin ovin


Kankaan paperitehdas herää eloon 9.6. kaupungin järjestämässä Avoimet ovet -tapahtumassa. Kiertokävelyn, päivätanssien, työpajojen ja Kankaan tavaroiden kirppiksen ohella voi tutustua alueen toimijoihin.
www.jyvaskyla.fi
» Sivu 9

Kansalaisopisto juhlii syksyllä 80 vuottaan

Lapsiperheiden kesäkohteisiin Löytöretkipassilla


Lasten Löytöretket kutsuvat lapsiperheitä tutustumaan edullisesti Jyväskylän seudun matkailukohteisiin. Löytö-retkipassi oikeuttaa perheen sisäänpääsyyn kolmeen eri kohteeseen.
» Sivu 4

Kesätekemistä nuorten makuun


Kiinnostaisiko pelailu, skeittaus, parkour, kynsien koristelu tai vaikka sumopaini? Nuorison loma-aikaan Jyväs-kylässä on paljon vaihtoehtoja. Kiertävä toiminnantäyteinen Kesärelaamo käy kahdeksalla nuorisotilalla kesä-kuun alussa.
» Sivu 7

Elokuu alkaa Neste Oil Rallin tunnelmissa


Jyväskylä on 31.7–3.8. ajettavan MMrallin osakilpailun keskuspaikka. Luvassa on 23 Neste Oil Rallin erikois-koetta sekä runsas valikoima oheistapahtumia ja viihdettä muun muassa Paviljongilla ja Kävelykadulla.
» Sivu 9

Huhtasuon aluesairaanhoitajiin luotetaan


Sairaanhoitajavetoisen terveysasema on toiminut Huhtasuolla puolen vuoden ajan. Palaute on ollut positiivista, jonot purkautuneet ja alueen asukkaat hakeutuneet hoitoon aiempaa aktiivisemmin.
» Sivu 11

Potilastutkimuksia on keskitetty Kyllön terveysaseman peruskorjattuihin tiloihin.


» Sivu 11


Sinfoniaa kuullaan kesällä kolmesti


Jyväskylä Sinfonian kesässä kuullaan muun muassa Vivaldin Neljä vuodenaikaa ja Piazzolan Buenos Airesin neljä vuodenaikaa. Jyväskylän Kesän avajaiskonsertissa orkesteria johtaa Okko Kamu.
» Sivu 14

Iso kuva (Petteri Kivimäki): Kalastaja Arto Tuomaisen Päijänteeltä kalastamasta kuhasta saa joku maittavan ja tuoreen aterian lautaselleen.
Kuva (R.C. Snellman) Katri Ollilan grafiikantyö Keinussa.
Kuva (Jordi Bover) Jyväskylän Kesä
Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 29.5.2013.