Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 2/2013 on ilmestynyt 10.4.2012

Lue lehti

Juhlitaan yhdessä veteraaneja

Viitaniemeläinen ErkkiRekola on onnellinen mies. Vuonna 1919 syntynyt, yli 4 vuotta sodassa ollut Rekola asuu vaimonsa Gunvorin kanssa omassa kodissa. Avioliitossa he ovat olleet 71 vuotta. Lapsia ja lapsenlapsia neljässä polvessa on 24. Tyttärentytär Maija Hiljanen ja tyttärentyttärentytär Helmi Hiljanen tapaavat usein Erkkiä, kuten kaikki häntä kutsuvat.
– Sota on ollut merkittävin ja vaikein ajanjakso. Lyhyttä upseerikoulua lukuun ottamatta olin rintamalla. Pahoista paikoista huolimatta en haavoittunut. Mielestäni se on ollut johdatusta, Rekola kertoo.

Yli 33 vuotta Kankaan paperitehtaalla konttoripäällikkönä ja isännöitsijänä työskennellyt Rekola osallistuu haikein mielin Kansallisen veteraanipäivän valtakunnalliseen pääjuhlaan 27.4. Paviljongissa.
– Muistelen rintamatovereita ja kaatuneita. Rivimme harvenevat ja veteraanina tunnen itseni yksinäiseksi, kertoo sotaveteraanijärjestössä edelleen toimiva Rekola.

Kaikille avoin Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallinen pääjuhla Jyväskylän Paviljongissa 27.4. klo 13. Klo 9–15 Lutakonaukiolla on puolustusvoimien, poliisin ja pelastuslaitoksen kalustonäyttely.
»Sivu 3

Jyväskylän tavoitteena talouden tasapaino


Vuoden 2012 tilinpäätös näyttää, että alijäämä ja lainakanta kasvoivat. Budjetin ylitykset olivat pienempiä kuin pelättiin. Luvassa on haastavia talousvuosia, jotta talous saadaan tasapainoon.
»Sivu 2–3

Päivähoitomaksut tuntiperusteisiksi


Kaupungin päiväkodit ja perhepäivähoito siirtyvät elokuun alussa tuntiperusteiseen asiakasmaksuun. Jatkossa maksu määräytyy varatun hoitoajan mukaan.
»Sivu 6

Sosiaalipalvelua nuorten aikuisten tarpeisiin


J-Nappi palvelee 18–29-vuotiaita jyväskyläläisiä matalalla kynnyksellä, joustavasti ja kuunnellen.
»Sivu 19

Polkimet pyörimään kevään kunniaksi


Pyöräilyviikko saapuu Jyväskylään 11.–19.5. lukuisine koko perheen tapahtumineen. Vuosittainen tempaus kannustaa kaikkia maailman parhaan liikennemuodon pariin.
»Sivu 12

Shrek saapuu syksyllä Jyväskylään


Musikaalikomedia Shrek nähdään syksyllä ensimmäistä kertaa Suomessa teatterissa. Jyväskylän kaupunginteatterissa päärooleissa nähdään Maria Lund ja Otto Kanerva.
»Sivu 14

Retrossa autistiset aikuiset pääsevät oikeisiin töihin.


»Sivu 10
. huhtikuuta 2013

Hei, Sesse!


Muistutahan omistajaasi siitä, että koiran jätökset pitää aina kerätä pois taajamien hoidetuilta alueilta. Kukaan ei halua tallata koirankakkaan puistossa, polulla tai pientareella. Kiitos ja mukavaa kevättä, jos homma on teillä hoidossa!

Jyväskylän Kesä valloittaa jälleen


Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä tarjoaa 9.–14.7. kuuden päivän ajan elämyksiä kaikenikäisille. Luvassa on klassisen ja pop-musiikin konsertteja, performansseja, tanssia, teatteria ja maksutonta katuohjelmaa.
www.jyvaskylankesa.fi


Keskustat ja pääväylät putsataan 1.5. mennessä


Lisätietoja: www.jyvaskyla.fi/kadut/hiekanpoisto

Kannen kuva (Petteri Kivimäki): Helmi Hiljanen ei järin innostunut valokuvaamisesta, mutta isoisoisä Erkki Rekolan tapaaminen yhdessä äidin kanssa aina yhtä mukavaa.
Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 10.4.2013.