Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 1/2013 on ilmestynyt 20.2.2012

Lue lehti

Käsityön juhlavuosi haastaa osallistumaan

Käsitöiden tekeminen on nyt katu-uskottavampaa ja muodikkaampaa kuin koskaan. Erityisesti nuoret naiset hakevat yksilöllisyyttä itsetehdyistä ja tuunatuista tuotteista. Käsityöblogeilla on tuhansia lukijoita päivittäin.
Kuluva vuosi on Käsityön juhlavuosi. Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry ja Taito-Aivia täyttävät sata vuotta. Suomen käsityön museon syntysanoista
on 125 vuotta ja Jyväskylässä se on toiminut 30 vuotta.
Juhlavuonna järjestään monenlaista ohjelmaa.
Taidon ja käsityön viikkoa vietetään 8.–14.4. ja juhlanäyttely on Suomen käsityön museossa kesäkuusta joulukuuhun

Käsityön juhlavuosi haastaa jokaisen osallistumaan. Voit esimerkiksi esitellä töitäsi Käsityö elämässä -sivulla Facebookissa, korjata kauniisti, tuunata tai vaikka kierrättää keskeneräisiä käsityöufoja. Karoliina Saikkonen, Emilia Savolainen jaSirpa Varis vaihtoivat kokemuksia käsityötekniikoista kaveriporukan käsityöillanvietossa. Sirpa kokeili julkikirjontaa. Käsitöiden tekeminen yhdessä tuo hyvää mieltä.

Lisätietoja: www..craftmuseum.fi, Suomen käsityön museo (Kauppak. 25) Laura Korhonen
»Sivu 15

Kerhot syksystä alkaen maksuttomia


Lasten kerhot, perhekerhot, -kahvilat ja -puistot muuttuvat maksuttomiksi. Ne ovat hyvä vaihtoehto, jos päivähoidolle ei ole tarvetta. Syksyn toimintaan haetaan 31.3. mennessä.
»Sivu 6

Nuorten taitopajat ruokkivat luovuutta


Nuorten taitopajojen muutaman kuukauden mittaisissa työpajoissa voi suunnitella omaa tulevaisuutta, harjoitella arjen ja työelämäntaitoja sekä ruokkia luovuutta.
»Sivu 7

Päihdehoitajat tavattavissa terveysasemilla


Terveysasemilla toimii nyt päihdehoitajia, joiden kanssa voi pohtia päihteiden käytön vaikutuksia ja tapojen muutosta jo pienissäkin huolen aiheissa.
»Sivu 11

Jyväskylän päivissä meininkiä kaikenikäisille


Jyväskylän syntymäpäivää juhlitaan 19.–23.3. kaupunkitapahtumassa. Luvassa on mm. musiikkia, avoimia ovia, teatteria, näyttelyitä ja lastentapahtumia.
»Sivu 14

Kaupunginkirjasto on vireä 150-vuotias


Jyväskylän kaupunginkirjasto kutsuu kaupunkilaiset juhlimaan pyöreitä vuosiaan kuluvan vuoden aikana järjestettäviin kulttuuritapahtumiin.
»Sivu 16

Palveluseteli tukee vanhusten ja vammaisten arkea


Kyösti Keskinen, 85, asuu omassa kodissaan ja nauttii itsenäisestä elämästä. Kotihoitoyrityksen työntekijät auttavat häntä arjen askareissa kahdesti päivässä. Jyväskylä myöntää ikääntyneille ja vammaisille palvelusetelin
asiakkaan palvelutarpeen arvioinnin perusteella. Lisätietoja saa Oiva-keskuksesta.
»Sivu 10«

Kyllön uusi terveysasema kutsuu tutustumaan 20.2.


Tule tutustumaan Kyllön peruskorjattuun terveysasemaan ja hae samalla vinkkejä omaan hyvinvointiisi!
Avoimien ovien tapahtuma keskiviikkona 20.2. klo 12–17.

Yritysten asiointi yhä helpommaksi


»Sivu 2


eResepti otetaan käyttöön Jyväskylässä 13.3.


»Sivu 8


Etusivun iso kuva: (Suomen käsityön museo/Hanne Manelius) Karoliina Saikkonen, Emilia Savolainen ja Sirpa Varis viihtyvät käsitöiden maailmassa.
Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 20.2.2013.