Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 7/2012 on ilmestynyt 28.11.2012

Lue lehti

Ylös, ulos ja liikkumaan

Liikuntamahdollisuudet ovat kotiovella. Lenkkipolkujen kiertämisen ohella voi suunnata lähiliikuntapaikan kentille, radoille ja kuntoiluvälineille.
Keski-Palokan koulun kunnostettu lähiliikuntapaikka on saanut ilahtuneen vastaanoton ja suuren suosion niin koululaisilta, liikuntaseuroilta kuin alueen asukkailtakin. Siellä on käytössä muun muassa aidattu kenttä, kaukalo, tekonurmi ja frisbeegolfrata.
Lähiliikuntapaikkoja tullaan kunnostamaan kuluvan vuosikymmenen aikana runsaasti lisää.
Uusia liikuntamahdollisuuksia ovat myös kuntokatsastuspaikat, joita on Rantaraitilla, Harjulla ja Palokassa. Itsenäisesti tehtävään kuntotestiin tarvitset välineeksi vain kellon. Kuntokatsastuksen ohjeet löytyvät ulkoilureitin infotaulusta. Tulokset ja vinkkejä liikkumiseen saa Kuntokatsastus-verkkopalvelusta.
Lue lisää s. 20 ja 21

Mikä on sinun lajisi?


Uusi vuosi tuo tullessaan uudet liikunnan aikataulut ja peruskorjatun AaltoAlvarin kaupunkilaisten tanssi, vesijumppa, laskettelu vai joku muu? Liikutaan-liitteestä voit tarkistaa kaupungin tarjoamat kevään liikuntamahdollisuudet.
» Sivut 11–14


Kyllön terveysasema palaa Kyllönmäelle


Peruskorjaus Kyllön terveysasemalla valmistuu joulukuussa. Palvelut siirtyvät vuoden loppuun mennessä pääsääntöisesti remonttia edeltäneisiin paikkoihin.
»Sivu 3

Yhä parempaa asiakaspalvelua


Asiakaspalvelun laatu ja sujuvuus ovat kehittämisen kohteena Jyväskylässä kaikilla palvelualueilla. Konkreettisesti muutos näkyy jo tammikuussa uudistuneessa Jyväskylä-neuvonnassa.
»Sivu 3

Avotyö ehkäisee nuorten sijoituksia


Perheiden parissa tehtävän nuorisokotien avotyön on havaittu vähentävän sijoituspaineita. Tulevana vuonna avotyötä vahvistetaan kolmen uuden sosiaalityöntekijän työpanoksella.
»Sivu 7

Uusi teknologia osaksi koulujen arkea


Jyväskylässä testataan kahdeksalla koululla uutta pedagogista yhteisöpalvelua, joka mahdollistaa koululaisten työskentelyn ja opiskelun sähköisissä oppimisympäristöissä. Se otetaan käyttöön vaiheittain koko kaupungissa vuoden 2013 aikana.
»Sivu 17

Klassikoita ja kantaesityksiä


Jyväskylä Sinfonian kevääseen kuuluu niin klassikoita kuin kantaesityksiä. Sinfonian kanssa taituroivat muun muassa Olli Mustonen, Emma Salokoski, Paavali Jumppanen ja Iiro Rantala.
»Sivu 22


Katujen talvihoidon taso pysyy ennallaan


Jyväskylässä katujen talvihoito on hyvällä tasolla. Aurauskalusto lähtee pääväylille silloin, kun lunta on satanut neljä senttiä. Tavoitteena on, että työmatkaliikenne ja joukkoliikenne sujuvat hyvin.
»Sivu 21

Yrittäjät ovat kaupungille tärkeitä kumppaneita


» Sivut 2–3


Itsenäistä arkea omassa kodissa


»Sivu 19


Kannen iso kuva (Petteri Kivimäki): Keski-Palokan koulun viidesluokkalaiset Aleksi Kumpumäki ja Jonny Hautamäki pelaavat palloa välitunnilla Keski-Palokan koulun lähiliikuntapaikalla.

Lue lehtiTämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 28.11.2012.