Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 6/2012 on ilmestynyt 10.10.2012

Lue lehti

Uudet tilat ilahduttavat

Marraskuussa kaupungissa juhlitaan kahden kauan odotetun rakennuskohteen virallisia avajaisia. Rakennuksina toisistaan melkoisesti poikkeavia kohteita yhdistää seinien sisällä ja osittain myös pihamailla tapahtuva monen toimijan yhteistyö.
Ensin avajaisiin ehtii Veturitallit, 1896 rakennettu ja nyt kulttuurin ja nuorten käyttöön kunnostettu historiallinen kohde keskikaupungilla.
Veturitallien avajaiset vietetään 8.–9.11.
Seuraavana päivänä, 10.11. alkaa avajaisviikko Palokan upouudessa kulttuurin, liikunnan ja sivistyksen monitoimitalossa, jolle haetaan vielä oivaltavaa nimiehdotusta 30.10. saakka käynnissä olevalla nimikilpailulla.

Lue lisää Sivut 7 ja 13


Lähde liikkumaan

Säiden kylmetessä on mukavaa liikkua myös sisätiloissa. Liikuntapalvelujen ohjatuissa erityis- ja terveysliikunnan ryhmissä on vielä tilaa. Aikuisille on tarjolla uinnin tekniikan opetusta Wellamossa.
Lisätietoja: http://www.jyvaskyla.fi/liikunta_ohjattu liikunta
»Sivu 16

Teema: hyvinvointi

Kouluhyvinvointia käsitellään foorumissa. Ikääntyneiden elämänlaatua tuetaan taidevirikkeillä. Koululaisten Kulttuuripassiin lisättiin Liikuntalaturin lajitarjonta. Tärkeää on myös mahdollisuus oppia uutta kirjastossa tai kansalaisopistossa.
» Sivut 8 ja 13

Kännykkä kuittaa päivähoitoon tulijan


» Sivu 6

Talousarviossa etsitään säästöjä

Kaupungin taloutta halutaan ensi vuonna ohjata terveempään suuntaan. Alijäämää arvioidaan tänä vuonna kertyvän yli 40 miljoonaa euroa, joten muutoksia on pakko tehdä.
»Sivu 2–3

LED -puisto tuo Lutakkoon valoa

Lutakkoon on valmistunut Suomen ensimmäinen LED-puisto, joka koostuu 60 led-tekniikalla toimivasta valaisimesta. Led-valaisimet säästävät energiaa, ovat suhteellisen huoltovapaita ja kestävät pitkään.
»Sivu 5

Lohikäärme muutti Puuppolaan

Puuppolan uuden leikkipuiston vihreä lohikäärme vetää lapsia luoksensa. Myös Palokassa Elovainion leikkipuistossa leikitään jo, ja Tikkakosken Tunnelinmäessä osa Jukolan korttelileikkipuistosta valmistuu talveen mennessä. Lisäksi on peruskorjattu neljä leikkipuistoa.
»Sivu 5

Laajavuori rakentuu

Laajavuorelle on nousemassa kolme uutta pikkumäkeä sekä uusi hissi. Mäet on tarkoitus saada käyttöön talvikauden alussa. Mäet tullaan myös muovittamaan, joten ne sopivat ympärivuotiseen käyttöön.
» Sivu 16

Huhtasuolla pääsee hoitajalle

Huhtasuon terveysasemalla pääsee sairaanhoitajan vastaanotolle aiempaa nopeammin. Kahden puuttuvan lääkärin rahat budjetoitiin neljän uuden sairaanhoitajan palkkaamiseen.
»Sivu 14


Kannen kuva: (Petteri Kivimäki) Nuorisonohjaaja Seppo Pohjalainen pääsi muiden Veturitallien toimijoiden kultatuoliin.

Lue lehtiTämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 10.10.2012.