Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 5/2012 on ilmestynyt 22.8.2012

Lue lehti

Opiskelu avaa maailman

Opiskelijoiden energia vilkastuttaa katunäkymän syksyisin. Jyväskylä on monen korkeakouluopintoihin hakeutuvan valinta, eikä syyttä.
– Täällä on helppo verkostoitua ja toimia esimerkiksi opiskelijapolitiikassa, sanoo Jyväskylän ammattikorkeakoulussa restonomiksi opiskeleva Tiina Suuronen.
Romaniassa juristiksi valmistunut Paula Gabriela Tataru opiskelee JAMK:ssa sairaanhoita-jaksi. Puolisonsa ja lastensa kanssa Sääksvuoressa asuva Paula ylistää opiskeluolosuhtei-taan ja tahtoo tulevaisuudessa työskennellä ensiavun parissa.
Jyväskylän yliopistossa on 15 000 opiskelijaa ja 25 000 aikuiskoulutettavaa. JAMK:ssa on 8000 opiskelijaa.

Kansalaisopistoon ilmoittautuminen alkoi

Jyväskylän kansalaisopiston syyskauden opetusohjelmat on jaettu koteihin ja niitä
saa kansalaisopiston kansliasta (Vapaudenk.39–41). Kiinnostaville kursseille kannattaa ilmoittautua pian, sillä ne ovat kysyttyjä.
»Sivu 3

Valon katedraali kohoaa Kirkkopuistoon

Valon kaupunki -tapahtuma avataan perjantaina 21.9. tunnelmallisella Valon katedraali -teoksella. Se näkyy noin 20 kilometrin päähän ja käynnistää elämyksellisen tapahtumaviikon.
»Sivu 5

Lutakossa pysäköidään nyt maan alle

Lutakon aukion alle on avattu uusi pysäköintihalli, johon ajetaan Satamakadun alikulkutunnelin kautta. Halliin voi ostaa myös kuukausi- ja vuosikortin tai asukaspysäköintikortin.
»Sivu 5

Yhdessä vahvempia vanhusten viikolla

Sukupolvien välinen vuorovaikutus on vanhusten viikon teema tänä vuonna. Monessa päiväkeskuksessa ja päiväkodissa siihen on pyritty jo pitkään. Esimerkiksi Palokassa ikäihmiset ja päiväkodin lapset ruokailevat päivittäin yhdessä.

»Sivu 14

Testaa kuntosi lenkin yhteydessä

Aivan uudenlaisella kuntokatsastusreitillä Rantaraitilla, Harjulla ja Palokan liikuntapuistossa voi katsastaa kuntonsa juuri silloin, kun itselle sopii. Reitti avataan Kulttuurisuunnistuspäivänä 30.9.
»Sivu 16

Liikunnasta puhtia syksyyn

Liikutaan-liitteestä löydät kaupungin tarjoamien liikuntaharrastusten ja -ryhmien aikataulut syyskaudella. Ryhmiin ilmoittautuminen alkaa pääsääntöisesti pe 24. elokuuta, poikkeukset
kerrotaan ryhmän kohdalla. Ritva Puura kuuluu Kuokkalan Graniitissa sijaitsevan
Seniorikuntosalin vakiokävijöihin.
– Lihakset ja tasapaino pysyvät kunnossa, hän sanoo.
» Sivut 9–12
Liite: Liikutaan

Lapsiperheillä lysti kulttuurisyksy

Lasten lysti kulttuurisyksy tuo laadukasta musiikkia, tanssia, teatteria, elokuvia, kuvataidetta ja tapahtumia eri puolille kaupunkia pitkin syksyä. Varaa lippusi hyvissä ajoin!
» Sivut 8 ja 13

Lukumummeja ja -vaareja etsinnässä


» Sivu 19

Taideteokset tuovat viihtyisyyttä asuntomessualueelle.


» Sivut 2–3

Lue lehti

Kannen iso kuva: (Petteri Kivimäki) Tiina Suuronen ja Paula Tataru kohtasivat Seminaarin-mäen puistossa, jota Jyväskylän yliopisto kunnostaa arvonsa mukaiseksi tämän syksyn aikana.

Kannen pienet kuvat:
Ilkka Pietarinen
Niilo Mäki –instituutti
Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 22.8.2012.