Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 3/2012 on ilmestynyt 25.4.2012

Lue Lehti

Rakkaat naapurit tulevat!

KANSAINVÄLINEN GRAFIIKKANÄYTTELY Graphica Creativa 2012 avautuu toukokuun viidentenä päivänä Jyväskylän taidemuseossa, Galleria Harmoniassa ja Keski-Suomen museossa. Esillä on taidegrafiikkaa viidestä naapurimaasta, jotka valtiollisesti, poliittisesti ja taloudellisesti eroavat paljonkin toisistaan, mutta joita historia, kulttuuri ja kieli yhdistävät.

Näyttelyn ideana on pohtia taidegrafiikan nykytilannetta sekä esitellä kiinnostavimmat trendit pohjoisessa Euroopassa. Suomen lisäksi mukana ovat Ruotsi, Norja, Viro ja Venäjä. Jokaista maata edustaa 5–6 taiteilijaa, jotka kunkin maan kuraattori on valinnut.

Ruotsin kuraattori Stefano Beccari valitsi näyttelyyn viisi vahvaa naista. Jyväskylässä hän sai testattavakseen maansa väreihin maalatun Graphica Creativa -pyörän. Beccari aikoo haastaa kuraattorit maaotteluun, sillä pyöriä löytyy myös Norjan, Venäjän, Viron ja Suomen väreissä.
Graphica Creativa 5.5.–9.9.2012
www.jyvaskyla.fi/taidemuseo

Lapsesta aikuiseksi hyvällä fiiliksellä

Tässä numerossa julkaistu Lasten ja nuorten Jyväskylä -teema käsittelee kouluterveydenhuoltoa, yhtenäiskoulua, kylän yhteistoimintaa yhteisen viihtyvyyden kannalta sekä taiteen merkitystä lasten ja nuorten elämässä.
»Sivut 8–9

Hylätyltä vaikuttavat polkupyörät kerättiin

Keskustan pyöräparkeista kerättiin huhtikuussa 63 pyörää, jotka ovat olleet telineissä pidemmän aikaa. Pitkään paikoillaan pysyneihin 192 pyörään kiinnitettiin aiemmin varoituslappu, joka herättikin suurimman osan pyörien omistajista viemään pyörän parempaan paikkaan.
» Sivu 5

Suunnittele satamasi

Mitä toiveita sinulla on, jotta Jyväskylän uudistuvasta satamasta tulisi viihtyisä ja puoleensa kutsuva kaikkina vuodenaikoina? Ideoita voi lähettää 21.5. saakka.
» Sivu 5

Leirikeskuksen voi nyt vuokrata käyttöönsä

Usean sukupolven lasten ja nuorten hyvin tuntema Leppälahden leirikeskus Kaivoveden
rannalla on oiva paikka kesäajan tilaisuuksiin, leireihin ja ryhmien virkistyspäiviin.
Nyt sen voi vuokrata yksityiseenkin käyttöön.
» Sivu 7

Pyöräilyviikolla riittää vauhtia

Lauantaina 5.5. kannattaa suunnata Kävelykadulle valtakunnallisen pyöräilyviikon päätapahtumaan ja Jyväskylän pyöräilyviikon avaukseen.

» Sivu 16

Tyyne Reinikaisella riittää kotona askareita

Toimintakulttuurin muutos on tuottanut yksilöllisyyttä ja aktiivisuutta terveyskeskussairaalan potilaiden ja ikääntyneiden palveluihin. 81-vuotiaalle Tyyne Reinikaiselle se merkitsee sitä, että kotikäynnille tullut lähihoitaja ei tee asioita hänen puolestaan, vaan hänen kanssaan.
» s. 11

Lintutorni-ilta


25.4., 2.5. ja 9.5. Lintutorni-ilta Jyväsjärven Pitkäruohossa.
Keski-Suomen Lintutieteellinen yhdistys opastaa muuttolintujen seurantaan. Opas kaukoputkineen tornilla klo 17–19. Säävaraus.
Lisätietoja www.ksly.net.
www.jyvaskyla.fi

Keski-Palokan koulu on yksi niistä kouluista, joiden tilat on pantu kuntoon


» Sivut 2–3


Kannen kuva: Graphica creativa – tapahtuman Ruotsin kuraattori Stefano Beccari kokeilee polkupyörää, joka on koristeltu Ruotsin väreillä.
kuva NAOJI ISHIYAMA
Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 25.4.2012.