Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 2/2012 on ilmestynyt 14.3.2012

Lue lehti

Löytöjä kadonneesta Tourulasta

Tourulan puutalokaupunginosa rakennettiin 1900-luvun alkupuolella.
Tehtaiden työväen ja rautatieläisten yhteisönä kehittynyt asuinalue purettiin 1970–80-luvulla.

Keski-Suomen museo aloitti viime syksynä valokuvakeräyksen, jonka tuloksena museossa on digitoitu satoja yksityishenkilöiden lainaamia, kadonneesta Tourulasta kertovia kuvia.

Tourulan historian tallennustyö jatkuu. Jyväskylän juhlaviikolla käynnistetään muistitietokeräys, jossa kartoitetaan lapsuuden ja nuoruuden muistoja Tourulasta.

Kyselyn aloitustilaisuus pidetään Keski-Suomen museon auditoriossa 23.3. klo 15.30 ja sinne ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.


Etsivän nuorisotyö auttaa omalle polulle

Etsivän nuorisotyön tarjoaa tukea ja ohjausta erilaisissa elämäntilanteissa oleville
15–29-vuotiaille. Maksuton, vapaaehtoinen ja luottamuksellinen etsivä työ auttaa heitä löytämään niitä polkuja, jotka vahvistavat oman elämän hallintaa.
»Sivu 8

Syntymäpäiväviikko täynnä tapahtumia

Jyväskylän kaupunki juhlistaa 175 vuottaan syntymäpäiväviikolla 19.–25. maaliskuuta. Juhlaviikko on värikäs kaupunkitapahtuma, josta löytyy koettavaa kaikenikäisille.
»Sivu 10–11

Sosiaalityöntekijä auttaa terveysasemilla

Terveydenhuollon ja sosiaalityön yhteistyö tiivistyy Jyväskylässä pilottikokeilussa. Kuokkalan ja Huhtasuon terveysasemilla pääsee nyt myös sosiaalityöntekijän luokse. Tavoitteena on tarjota parasta kokonaisvaltaista apua asiakkaan ongelmaan.
»Sivu 13

MM-veteraaneja 66 eri maasta

Maailman parhaat veteraaniyleisurheilijat 66 eri maasta saapuvat Jyväskylään 2.–8. huhtikuuta. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus seurata maksutta WMA2012 halli-MMkilpailua ja sen oheisohjelmaa.
»Sivu 17

Patrick Gallois´n kausi päättyy

Ylikapellimestari Patrick Gallois jättää jäähyväisensä Jyväskylä Sinfonialle 18.4. Keski-Suomen päivän konsertissa. Gallois´n yhdeksänvuotinen kausi muistetaan Jyväskylässä monipuolisuudesta ja ennakkoluulottomuudesta.
»Sivu 18

Ammattitaidon mestaruudet ratkotaan huhtikuussa

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja 2012 tuo 500 nuorta kisaamaan Jyväskylän Paviljonkiin 24.–26. huhtikuuta. Yleisö pääsee seuraamaan kilpailua ja tutustumaan eri ammatteihin, kuten kuvan kukkasidontaan. Oheisohjelmassa nähdään mm. Chisun konsertti ja Forest Camp –musikaali.
»Sivu 9


Yläkaupungin Yöllä juhlavuoden näyttely

Toukokuun 19. päivänä pidettävä 20. Yläkaupungin Yö kerää materiaalia historiastaan. Löytyykö sinulta kuvia tai videoita historianäyttelyä varten? Esiintyjien tulee ilmoittautua 19.3. mennessä.
Lisätietoja:www.ylakaupunginyo.fi

Nuorille maksuttomia liikuntavuoroja

»Sivu 4Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 14.3.2012.