Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 7/2011 on ilmestynyt 7.12.2011

Lue lehti

Kansalaisraati kokoaa yhteistä ymmärrystä

Kaupungissa kokeillaan alkuvuodesta uutta kuntalaisten osallistumistapaa, kansalaisraatia. Kuntalaisten kansalaisraadeissa käydään keskustelua, ”kuulustellaan” asiantuntijoita ja lopuksi laaditaan julkilausuma raadissa käsiteltävästä aiheesta. Kansalaisraateihin haetaan tavallisten jyväskyläläisten näkökulmaa, mukaan voi ilmoittautua kuka tahansa jyväskyläläinen. Ilmoittautuneiden joukosta kootaan raateihin ”Jyväskylä pienoiskoossa”.

Ensimmäisten kansalaisraatien teemat liittyvät yleiskaavavalmisteluun ja hyvän asiakaspalvelun kehittämiseen. Raatilaisten työskentelyn tulokset tullaan ottamaan osaksi käsiteltyjen aiheiden jatkovalmistelua.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan:
www.jyvaskyla.fi/osallistu/kansalaisraati

Kannen kuvassa: Simo ja Alma Paju (oik.), Mikko Haapajoki, Touko Hokkanen, Heini Rasinen ja Varpu Autere. (kuva: Petteri Kivimäki)

Tiukka menokuri on nyt tarpeen

Vuoden 2012 Jyväskylän talousarvio tukee peruspalveluita, mutta edellyttää tiukkaa meno-kuuria tulevina vuosina. Taloustilanne vaatii työtä ja kehittämismyönteisyyttä kaikilta.
»Sivu 2–3

Puun käyttöä ja Alvar Aallon henkeä

Jyväskylän kaupunkistrategian yksi teema on kokonaisuus Puu-Aalto-Päijänne. Se tulee näkymään jatkossa kaupungin rakentamisessa puun innovatiivisena käyttämisenä ja Alvar Aallon henkenä.
»Sivu 9

Energiansäästöä kaupungin liikuntatiloissa

Jyväskylän liikuntapalveluissa syntyy selvää säästöä mm. energiankäytön ja sen seurannan sekä valaistuksen uusien ratkaisujen ansiosta. Samalla vähennetään ympäristön kuormitusta.
»Sivu 17

Lähisuhdeväkivaltaa kokeville tarjolla apua

Yhä useampi ihminen on viime aikoina hakenut apua lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokiessaan. Kaupunki kouluttaa henkilöstöä, jotta kynnys avun hakemiselle olisi mahdollisimman pieni.
»Sivu 18

Uusi teatterinjohtaja luo meidän teatteria

Kaupunginteatterin johtajana aloittanut Kari Arffman luottaa työyhteisönsä voimaan. Keväällä johtaja pääsee itsekin näyttämölle musikaalikavalkadissa.
»Sivu 21

Tervetuloa talviliikuntakausi

Lähtisikö hiihtämään vai luistelemaan, jumppaamaan vai laskettelemaan? Talviliikunnan mahdollisuuksissa on valinnan varaa. Talvikauden liikuntamahdollisuudet ovat runsaat myös erityisliikkujille. Erityisliikuntaa järjestetään kaupungissa 30 vuoden kokemuksella.
» s. 11–14

Aktivointi osaksi hoitotyötä


Kun ihmisen toimintakykyä ylläpidetään, parannetaan elämänlaatua. Aktivointi tulee olemaan yhä vahvempi osa hoitotyötä. Vanhus- ja vammaispalveluissa ja JYTEalueen terveyskeskuksissa käydään nyt läpi toimintakulttuurin
muutosta.
» s. 19

Jyväskylä Sinfonian solistina esiintyy tammikuun lopussa alttoviulisti Yuko Shimizu Amoyal


» Sivu 22

Nukkien juhlaa käsityön museossa


» s. 20

Liitteet

Jyväskylä-lehti 7/2011 Liite: Kaavoituskatsaus 2011

Jyväskylä-lehti 7/2011 Liite: Liikutaan
Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 7.12.2011.