Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 6/2011 on ilmestynyt 12.10.2011

Lue lehti

Kauneutta niukkuudesta


Suomen käsityön museon perusnäyttelyn vitriinit ja esineet puhdistettiin pölystä hellävaroen konservaattorin imurilla ja pensseleillä. Viikon aikana tomutettiin noin 1000 esinettä.
Etusivun kuvassa tekstiilikonservaattori Maria Peni puhdistaa porvarisperheen naisväeltä 1800-luvun lopulla keskeneräiseksi jäänyttä tilkkupeitettä. 1800-luvulla värikkäät taidonnäytteet luotiin tyhjästä, käytetyistä vaatteista ja tilkuista. Tilkkupeitteet olivat kauniita käyttöesineitä ja niillä kartutettiin myös talon varallisuutta. Satavuotiaita tilkkupeitteitä nähdään käsityön museossa 14.10. alkaen.
» sivu 16

Kaupungintalon peruskorjaus etenee


Vuonna 1899 rakennettu Jyväskylän kaupungintalo on arvioiden mukaan käyttökunnossa ensi vuoden joulukuussa. Korjauksen aikana ilmenneet seikat kohottivat kustannusarviota.
»Sivu 5

Keskustelua lukiokoulutuksen tulevaisuudesta


Jyväskylän lukiokoulutuksen tavoitteena on tarjota hyvät mahdollisuudet oppia ja opettaa. Keskustan lukioverkon kehittämisestä päätetään alkuvuodesta. Nyt on keskustelun aika.
»Sivu 9

Lyhytaikaiseen perhehoitoon tukea


Sijaisperheitä tarvitaan jatkuvasti lisää sekä lyhyt- että pitkäkestoisiin tarpeisiin. Mattilan perhetukikotiin palkattiin kaksi työntekijää lyhytaikaista perhehoitoa antavien perheiden tueksi.
»Sivu 10

Kankaan aluetta ideoitiin kesäkoulussa


Kankaan tehdasalueen elämyksellisyys, Tourujoen virkistysmahdollisuudet sekä korkeuserot innostivat elokuisen kansainvälisen arkkitehtikoulun viittätoista osallistujaa.
»Sivu 13

Kaupunginteatterin 50-vuotisjuhlissa mennyttä ja tulevaa


Kaupunginteatterin puolta vuosisataa juhlistetaan näyttelyllä, juhlanäytelmällä ja teatteritanssiaisilla. Juhlajulkaisuun on koottu teatterimuistoja viiden vuosikymmenen ajalta.
»Sivu 14

Neron portaat komistuivat

» s. 3

Elämäntaitojen yksikkö tukee itsenäistymisessä


Jyväskylän perusopetuksen Elämäntaitojen yksikkö perustettiin kymmenen vuotta sitten. Sen opetussuunnitelma tukee kehitysvammaisten yläkoululaisten itsenäistymistä ja jatkokoulutuksen mahdollisuuksia. Joonas Kaukinen oppi muun muassa arjen askareita.
» s. 11

Tourujoelle pääsee taas kulkemaan


Tourujoen reunuksen lehtokorpea esittelevä luontopolku on korjausten jälkeen taas turvallisesti kuljettavissa. Lähtöpaikka on Vanhan hautausmaan eteläpään tasalla. 700 metrin mittaisen reitin varrella on yhdeksän rastitaulua, jotka uusitaan ensi keväänä.

Hakijan opas


9.-luokkalaisille suunnatussa Hakijan oppaassa esitellään lukioiden ja ammattiopistojen tarjontaa yksissä kansissa.
» Sivu 9Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 12.10.2011.