Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 5/2011 on ilmestynyt 24.8.2011

Lue lehti

Elämyksiä Valon kaupungissa

Syyskuun 20.–24. päivinä kaupungissa tarjoillaan taas valoelämyksiä ja uutta tietoa valosta Valon kaupunki -tapahtumassa. Luvassa on näytöksiä, näyttelyitä ja elämyksiä. Kävelykadulla pidetään ValoCity-markkinat.
»Sivu 5

Nuorisovaltuusto etsii uusia jäseniä

Nuorisovaltuusto, eli Nuva, on jyväskyläläisten 13–20-vuotiaiden paikka vaikuttaa kaupungin asioihin. Uusia valtuutettuja haetaan uuden kauden alkaessa. Ehdokkaaksi voi ilmoittautua 16.9. mennessä.
»Sivu 7

Liikuntaryhmät starttaavat syyskuussa

Liikutaan-liitteestä näet kaupungin tarjoamien liikuntaharrastusten ja –ryhmien aikataulut kauden 2011–2012 osalta. Syyskausi käynnistyy 5.9. Ilmoittautuminen ryhmiin onnistuu nyt puhelimitse ja internetin välityksellä.
» Sivut 9–12

Neuvolan perhetyö kehittyy

Organisaatiouudistuksen myötä perheet saavat neuvolatoiminnassa tarvitsemaansa apua yhä helpommin ja nopeammin. Neuvolan perhetyö tarjoaa tarvittaessa arkeen luotettavan aikuisen väliaikaisesti, jotta perheen omat voimavarat saadaan käyttöön.
» Sivu 15

Kaupunginteatteri juhlii syntymäpäivää

Jyväskylän kaupunginteatterissa juhlitaan puolta vuosisataa näyttämöllä satujen, legendojen ja arkisten kysymysten parissa. Teatterin historiasta kertova juhlanäyttely avataan syyskuun alkupuolella.
» Sivu 18

Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään 16. syyskuuta alkaen

Viikon aikana ihmisiä herätellään kiinnittämään huomiota omiin liikkumisvalintoihinsa. Jyväskylässä Liikkujan viikolla kannustetaan asukkaita tarttumaan polkupyörien ohjaustankoon. Työmatkapyöräily on ekoteko ja edullinen tapa taittaa matkaa, mutta myös palvelus omalle terveydelle ja työssäjaksamiselle. Jyväskylässä valitaan teemaviikon kunniaksi vuoden työmatkapyöräilijän. Ehdotuksia tittelin saajaksi voi ehdottaa 15.9. saakka vaikkapa osoitteessa www.japary.fi. Liikkujan viikon huipentumassa, Autottomassa päivässä 22. syyskuuta, jaetaan asukkaille 3000 Jyväskylän Liikenteen ja kaupungin tarjoamaa bussilippua. Aika tarttua ohjaustankoon
» sivu 16

Kansallispuku juhlii synttäreitä


» s. 20

Syksy täynnä kulttuurilystiä

Kulttuuripalveluiden Lasten Lysti –tapahtuman tilaisuudet tarjoavat kulttuurielämyksiä ja osallistumisen riemua koko perheelle. Lasten Lystissä voit tavata äänekkään ja lämminhenkisen Kiljusen herrasväen, matkata maailman ympäri laulaen, ostaa ”taideherkkuja” tai törmätä Leevi Lukutoukkaan kirjastoauton pysäkillä!
» s. 8,13


Kesä toi nuorille työkokemusta

Kesäsijaisuus pitkäaikaishoidossa antoi sairaanhoidon opiskelija Hannu Karhulle perspektiiviä hoiva-alaan.
– Me hoitajat olemme mukana arjessa ja osaltamme saamme aikaan onnellista vanhuutta asukkaille, Karhu sanoo.
» s. 15
Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 24.8.2011.