Jyväskylä-lehti

Jyväskylä-lehti 4/2011 on ilmestynyt 8.6.2011

Lue lehti

Draamaa ja opastuksia Kurkistuksia menneisyyteen

Suomen Ateenan 1800-luvusta saatiin tunnelmakuvia Yläkaupungin Yö -kaupunkifestivaalissa, kun kaupunkioppaat Tuula Laaksonen ja Asta Häkkinen pukeutuivat Mathilda Schildtiksi ja Astrid Ihalaksi ja joukko lapsia esiintyi Robert Ruthin lapsina. Paikallishistoriasta ja draamasta kiinnostuneen kannattaa varata lippunsa elokuussa Jyväskylän kansannäyttämön ja Jyväskylän Matkailuoppaiden toteuttamaan Huojuva harju -produktioon.

Draamaopastuksia voidaan myös maksullisesti järjestää tilauksesta ryhmille Nikolainkulman matkailuneuvonnasta. Lisäksi tänäkin vuonna on perinteiseen tapaan tarjolla runsaasti opastettuja kävelykierroksia, bussiretkiä sekä vauhdikkaita kesäteatteriesityksiä.
» s. 8-9

Talkoovoimin tuli siistiä

Yhdessä tekemällä saadaan suuria tuloksia. Toukokuun siivoustempauksessa 14 500 talkoolaista keräsi yhteensä 14,5 tonnia roskaa luonnosta ja yhteisiltä alueilta. Nyt katseet suuntaavat Kävelykadulle, jonka siisteyteen jokainen voi vaikuttaa.
» Sivu 5

Neuvolatyö yhtenäistyy

Jyväskylän terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella eli JYTE:ssä on yhtenäistetty myös neuvoloiden toimintatapoja vuoden alusta alkaen. Suuria muutoksia ei ole tullut, väestövastuumalli toimii kuten ennenkin ja työtä tekevät tutut lääkärit ja terveydenhoitajat. » Sivu 6

Kesäpäivystäjä on rinnallakulkija

Nuorisotyön kesäpäivystyksestä saa apua, jos opiskelupaikka ei tärppää, päättötodistus jää saamatta tai muuten vaan arjen asiat takkuavat. » Sivu 7

Kesätapahtumia kaupungin täydeltä

Jyväskylän Kesä, Synsam Päijännepurjehdus, lukuisat urheilutapahtumat, kyläpäivät, kesäteatterit, puistokonsertit…
Kaupungin kesä houkuttelee jokaista tulemaan mukaan ja nauttimaan.
» Sivut 8–9, 12 ja 14

Lastensuojelu on perheen auttamista

Lastensuojelua varjostaa usein puutteelliseen tietoon perustuva ajattelu laitossijoituksista ja ongelmaperheistä. Painopiste on kuitenkin avohuollossa, jonka tehtävänä on tukea vanhempia ja huoltajia kasvatustehtävässään. » Sivu 10
» s. 10

Korealaista käsityötä käsityön museossa


» s. 16

MM-rallin moottoreiden pärinää heinäkuussa

Neste Oil Ralli näkyy Jyväskylän katukuvassa heinäkuun lopussa. Rallin pääpaikkana on uudistuva Lutakko, jonka rakennustyömaat haastoivat tänä vuonna tapahtumajärjestäjät. Kävelykadusta tulee Rallikatu, joka laajenee Väinönkadulle karnevaalihenkisellä Rallibasaarilla. Muutostyöt lupaavat yhä paremmat puitteet tulevien vuosien tapahtumille.
». 2-3

Palokunnanmäelle nousee asuntoja

Keskustan tuntumaan, nykyisen keskuspaloaseman tilalle kaavoitetaan uutta asuntoaluetta 280-330 asukkaalle. Alueelle on osoitettu asuinkerrostaloja, liike- ja toimistorakennuksia, puisto ja pysäköintialueita.
»s. 13
Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 8.6.2011.