Jyväskylä-lehti

Käsityön museon näyttelyt kiertävät

Kiertonäyttelyistä on muodostunut oleellinen osa Suomen käsityön museon näyttelytoimintaa. Ne ovat erikoisnäyttelyitä, joista osa jo suunnitteluvaiheessa tuotetaan lainattaviksi myös muihin museoihin Suomessa ja ulkomailla.
Jyväskylässä jo nähdyistä näyttelyistä esimerkiksi Paina puuta –näyttely on parhaillaan esillä Oulussa ja Leijat –näyttely matkaa helmikuussa Hankoon. Vuoden alussa Suomea kiertävät myös Väristyksiä, Jokapäiväinen paperimme ja Parasta puusta –näyttelyt.

Kiertonäyttelyt tukevat museon valtakunnallista erikoismuseotyötä ja parantavat oleellisesti museon tuottamien näyttelyiden saavutettavuutta.
Jyväskylässä museon näyttelyissä vierailee vuosittain n. 35 000 kävijää. Jos mukaan lasketaan museon näyttelyt muilla paikkakunnilla, näyttelyvieraiden määrä on joinakin vuosina jopa tuplaantunut.

Suomen käsityön museo on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä tukea kiertonäyttelyiden tuottamiseen ja niiden kehittämiseen. Tuen avulla museon näyttelyiden esteettömyyttä ja toimivuutta on parannettu asiakaspalautteen ja käytännön kokemusten kautta.


Kuva (Jyri Karjalainen) Graf-tuolin suunnitteli ja valmisti Patrik Högnabba.


Mikko Oikari

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 15.12.2010.