Jyväskylä-lehti

Taulumäellä vadelmat löytyvät läheltä

Jyväskylän kaupungin asuinalue- ja kyläkierros poikkesi marraskuussa Taulumäelle. Parisenkymmentä alueen asukasta, kaupungin luottamushenkilöä ja viranhaltijaa keskustelivat vilkkaasti Taulumäen ajankohtaisista asioista.
Taulumäkeläiset arvostavat alueen maisemia ja vesistöjä: luonto mahdollistaa monipuolisen virkistystoiminnan – esimerkiksi marjanpoiminnan. Alueen valttikortteja ovat asukkaiden mukaan myös rauhallisuus ja ydinkeskustan läheisyys.

Asukkaat nostivat erityisesti esiin alueen perinteet, historian ja identiteetin Taulumäen vahvuutena: alueen historiasta onkin tekeillä kirja. Rakennuskanta ja kauniit kirkot tuovat oman lisänsä asuinalueelle.

Taulumäen asuinalueillassa keskusteltiin myös alueen kehittämisen kohdista. Yhdeksi tärkeimmistä nousivat isot rakennushankkeet Kankaan alueella ja Kivelänrannassa. Asukkaat toivoivat järkevää ja ympäristön huomioivaa rakentamista ja keskustelutilaisuuksia suunnitelmiin liittyen.
Pysäköinti aiheuttaa alueella ongelmia, ja asukkaat pelkäävät lisääntyvien opiskelijamäärien huonontavan tilannetta edelleen. Kello kuudentoista jälkeen tapahtuvaa pysäköintiä kuvailtiin ”villin lännen touhuksi”.

Ympäristöön liittyvistä asioista keskusteltiin myös vilkkaasti. Tuomiojärven ja Tourujoen rantojen ehostusta ja ryteikköjen siistimistä pidettiin tärkeänä.

Lisätietoja asuinalue- ja kyläkierroksesta ja Taulumäen asuinalueillan muistio kokonaisuudessaan osoitteessa www.jyvaskyla.fi/osallistu/kylaillat.


Kuva (Ilkka Pietarinen) Sirkka Varpula kirjoittaa parhaillaan kirjaa Taulumäestä. – Minuun voi olla yhteydessä, jos haluaa jakaa tietoja Taulumäen alueelta vuosien varrelta, hän toteaa.


Laura Hokkanen

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 15.12.2010.