Jyväskylä-lehti

Kauneimpia joululauluja nyt myös Vox Aurean levyllä

Opetuspalveluiden musiikkiluokkien edustuskuoro, lapsikuoro Vox Aurea on julkaissut uuden joululevyn ”Matkalla jouluun”. Levy on äänitetty huhtikuussa 2010 Keltinmäen kirkossa.

Levyllä kuullaan rakkaita perinteisiä eurooppalaisia joululauluja ja valikoituja jouluperinteen helmiä hieman kauempaa, mm. Etelä-Afrikasta, Kongosta ja Venezuelasta. Vox Aurean edellisestä omasta joululevystä ehti kulua jo yli viisitoista vuotta.
– Viime talven ohjelmiston harjoittelu tähtäsi huipputason levyn tekemiseen. Äänittäjän, tuottajan ja kuoron yhteistyön tulokseen voi olla erinomaisen tyytyväinen, kertoo Vox Aurean kuoronjohtaja Sanna Salminen.
– Lapsikuoro antaa omanlaisensa haasteet ammattimaiseen työskentelyyn, mutta tämäkin levy on osoitus nuorten erinomaisesta kyvykkyydestä ja venymisestä korkealle asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Joululaulujen tunnelmasta voi levyn lisäksi nauttia myös Vox Aurean joulun konserteissa Taulumäen kirkossa sunnuntaina 12. ja 19. joulukuuta kello 15. Vox Aurean lisäksi niissä esiintyvät myös harjoituskuorot KolmeKuutoset ja NollaKakkoset. Vox Aurean joululevyä on saatavana mm. konserteissa ja internetistä osoitteesta www.voxaurea.fi.

Kuva Vox Aurean uusi joululevy äänitettiin keväällä 2010.

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 15.12.2010.