Jyväskylä-lehti

Joulupukki tarvitsee lasten apua Joulukylän Rekituunaamossa

Joulu lähestyy ja vielä on monta osaa koristelematta Joulupukin tämänvuotisesta menopelistä. Onneksi pukki muisti pyytää Jyväskylän seudun lapsia apuun.
Monet lapset ovatkin jo ahertaneet Aren aukiolla Joulukylässä tonttujen apuna.
Joulumieli ja pieni jännitys löytyvät myös lapsille näin jouluaskareisiin osallistumalla. Itse joulupukki ohjaa tuunaustyötä osin paikan päällä ja osin viestittelemällä tonttujen kautta.

Valmis reki paljastetaan päättäjäisissä sunnuntaina 19.12., jolloin joulupukki noutaa luomuksen käyttöönsä. Kaikille viikon varrella erityistehtävään osallistuneille on tuolloin luvassa pieni palkinto!

Rekituunaamo on tämän vuoden uutuus Aren aukion Joulukylässä.
Se järjestettiin, koska lapsille ja perheille haluttiin tarjota aikatauluihin sitomaton ja aktiivinen tapa osallistua Joulukylään. Rekituunaamo on avoinna koko Joulukylän aukioloajan ja tonttujoukko avustaa apulaisensa tärkeään työhön.
– Osa tontuista on jo toistasataa vuotta vanhoja, joten kyllä me aikuisetkin olemme heihin verrattuna ihan tuunaushommiin sopivia nuorikkoja, kertoo Jyväskylän elävä kaupunkikeskusta ry:n toiminnanjohtaja Mari Pitkänen.
Rekituunaamon toteuttavat JAO:n matkailualan aikuisopiskelijat.

Tuunaamon lisäksi Joulukylä koostuu perinteisistä osistaan. Tunnelmallinen käsityöläisten ja alkutuottajien joulutori on takuuvarma paikka uniikeille lahjaostoksille tai kätten taitojen ihailemiselle.
Myös Jyväskylän seurakunnan seimi on saanut jälleen uuden ilmeen ja pysäyttää tutkiskelemaan joulutuntoja.

Joulukylä on avoinna sunnuntaihin 19.12. saakka. Arkisin ja lauantaisin tutustumaan pääsee kello 10–18 ja päättäjäissunnuntaina kello 12–15.
Joulukylän järjestäminen on Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskustan loppuvuoden pääprojekti.
– On ilahduttavaa huomata, että edelleen Jyväskylän yrityksiltä ja yhteisöiltä löytyy innostusta rakentaa Jyväskylä Joulukylä -tapahtumasarjaa yhteistyössä kanssamme, Mari Pitkänen toteaa.


Kuva (Ilkka Pietarinen) Joulukylässä voi tehdä uniikkeja lahjaostoksia sunnuntaihin 19.12. saakka.
Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 15.12.2010.