Jyväskylä-lehti

Vertaistukea eronneille vanhemmille

Eronneet tai eropäätöksen tehneet vanhemmat voivat tammikuusta asti osallistua Vanhemman neuvo -vertaistukiryhmään. Ryhmän tarkoituksena on auttaa vanhempia huomioimaan lapsen tarpeet sekä tukea eron jälkeistä yhteistyövanhemmuutta. Ryhmä on Jyväskylän kaupungin psykososiaalisten palveluiden uusi palvelumuoto. Erokriisissä vanhemmat eivät useinkaan ajattele, että vanhemmuus jatkuu läpi koko elämän. Lapsi ei eroa vanhemmistaan, vaikka puolisot eroavat toisistaan. Lapsen tarpeiden asettaminen etusijalle helpottaa lapsen selviytymistä erosta ja lisää aikuisen ymmärrystä vanhempien keskinäisen suhteen merkityksestä.

Vanhemman neuvo -ryhmä on ohjattu vertaistukiryhmä eronneille tai eropäätöksen tehneille vanhemmille. Tapaamiskertojen teemoina ovat mm. eron tuomat muutokset, yhteinen vanhemmuus, lapsen tarpeet ja tuen tarve sekä vuorovaikutustavat. Ryhmä on maksuton ja kokoontuu kahdeksan kertaa tammi-maaliskuussa 2011 klo 16.30–19.00 Kolmikulmassa, Puistokatu 2C, hissitaso 8 (kokoushuone). Tapaamisajat ovat ti 18.1, ti 25.1, to 3.2, ti 8.2, to 17.2, ti 22.2, ti 8.3 ja ti 15.3.
Ryhmään otetaan 8 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä haastattelun jälkeen. Ilmoittautumiset marraskuun aikana numeroon 050 311 9954.

Lue lisää: www.neuvokeskus.fi


Emmi Hyvönen

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 10.11.2010.