Jyväskylä-lehti

Taitopajat tempaavat

Jyväskylän Voimalaitos -taitopajat tulevat tempaamaan mukaansa yli kuusisataa nuorta. Kolmevuotinen Voimalaitos -kehittämishanke tuottaa onnistumisen elämyksiä, välittämistä, yhteisöllisyyttä ja mahdollisuuksia rakentaa hyvä tulevaisuus. Taitopajat ovat osa Jyväskylän työllisyyspalveluita. Tavoitteena on tukea ilman työ- tai opiskelupaikkaa jääneiden 17–27 -vuotiaiden kaupunkilaisten työllistymistä ja elämänhallintaa. Sykäys hankkeen käynnistämiseen tuli Työ- ja elinkeinotoimistosta, rahoitus Euroopan sosiaalirahastosta. Vuodesta 2001 lähtien toiminut Taidetyöpaja jatkuu Taitopajojen rinnalla. Taitopajoissa suunnataan työelämään tai koulutukseen nuoren lähtökohdista hänen omaa osaamistaan etsien ja kehittäen. Nuoren oma kokemus, oivallukset ja tekemisen ilo ovat lähtökohta. Parhaimmillaan niistä nousee kipinä, joka innostaa hakeutumaan omalle uralle. Tukena ovat osaavat käden taitojen ja ohjauksen ammattilaiset.

Taustalla yrittäjämäinen ajattelu

Taitoajoja on mm. puurakentamiseen, tuotteiden tuunaamiseen, mediataitoihin ja käsityöammatteihin liittyen. Taustalla on yrittäjämäinen ajattelu. Nuoret suunnittelevat ja valmistavat tuotteita myyntiin sekä tekevät sisältöjä omiin julkaisuihin. Voimalaitoksessa tulee toimimaan neljä erilaista neljän kuukauden mittaista Taitopajaa sekä kuukauden mittaisia Erikoistyöpajoja. Marraskuun alussa alkavat ensimmäiset erikoispajat, elämäntilannetta kartoittava Starttipaja ja musiikin maailmaan sukeltava Vola. Pidemmät Taitopajat käynnistyvät vuoden vaihteen jälkeen. Taitopajaan voi hakea TE-toimiston asiakkaana oleva työtön jyväskyläläinen nuori.

Lisätietoja: Projektisihteeri Lea Vuorinen, p. 050 311 8270 tai lea.vuorinen@jkl.fi.

Kuva (Petteri Kivimäki) Nuorten Taitopaja Voimalaitos tuo taidot ja osaamisen esiin uuden kehittämishankkeen myötä. Mirva Hiekkanen ja Tommi Viitakorpi nauttivat käsillä tekemisestä Taitopajan rinnalla toimivassa nuorten Taidetyöpajassa. Sen myötä arkeen on tullut innostavia sisältöjä ja säännöllinen rytmi.


Reetta Mikkola

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 10.11.2010.