Jyväskylä-lehti

Kavereita ja leikkiä

Vireä ja perinteikäs Pupuhuhdan perhepuisto sai uudet puitteet

Pupuhuhdan perhepuiston uudet kiipeilytelineet ovat viisivuotiaan Mikael Hintikan ja nelivuotiaan Lauri Mannisen mieleen.
– On kiva roikkua ylösalaisin, Mikael valottaa.
Nyt puistossa onkin hyvä kiipeillä ja leikkiä. Kesän aikana tehty remontti toi sinne nykyaikaisia ja turvallisia leikki- ja pelipaikkoja moneen makuun.
Perhepuiston ytimenä on tuttu rakennus, jonne kokoonnutaan kerhoihin, keitolle tai sadetta pitämään. Uutuutena puistoon saatiin muun muassa aikuisille ulkokuntoiluvälineitä ja koripallokori.

Toimintaa ympäri vuoden


– Perhepuisto on paikka, jossa kohdataan ihmisiä. Tarjolla on kaikille avointa toimintaa, kuvailee Pupuhuhdan päiväkodin johtaja Saija Riihinen. Yhteistyötä tehdään muun muassa koulun, päiväkodin ja neuvolan kanssa.
Kaupunki järjestää kerhoja 2 vuotta täyttäneille ja 3–5-vuotiaille sekä perheille. Kerhoryhmiin haetaan päivähoitohakemuksella. Kerhoissa noudatetaan kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa. Perjantaisin ovet ovat avoimet koko päivän.
Puiston lelut ja tilat ovat käytettävissä maanantaista torstaihin kello 8–16 ja perjantaisin kello 8–14. Paikalla ovat lastentarhanopettaja, lastenhoitaja ja päiväkotiapulainen.
Mikael ja Lauri kertovat tykkäävänsä iltapäiväkerhossa jalkapalloilusta, keinumisesta ja sisäleikeistä. Pojat aloittivat kerhouransa muutama vuosi sitten perhekerhosta, jossa he kävivät yhdessä äitiensä Tanja Hintikan ja Maiju Hirvosen kanssa.
Hintikka ja Hirvonen arvostavat sitä, että puisto on tuttu ja lyhyen matkan päässä. Vanhemmille perhepuisto merkitsee myös hengähdystaukoa arjessa lasten kerhojen ajan. Puistoon tullaan myös muulloin kuin kerhopäivinä.
– Aina saa tulla käymään ja kysymään lisää toiminnasta, muistuttaa Pupuhuhdan perhepuiston lastentarhanopettaja Anna Nurmesniemi.
Pupuhuhdan lisäksi varhaiskasvatustoimintaa järjestetään Yrttisuon ja Mäki-Matin perhepuistoissa sekä Mansikkapuistossa ja Ilvespuistossa.

Lisätietoja: www.jyvaskyla.fi/paivahoito/perhepuistot ja puistojen ilmoitustaulut

Kuva (Petteri Kivimäki) Pupuhuhdan perhepuiston uudet leikkipaikat ovat iltapäiväkerhoa käyvien Lauri Mannisen (edessä) ja Mikael Hintikan mieleen.


Reetta Mikkola

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 6.10.2010.