Jyväskylä-lehti

Kengurumeininkiä lapsille

Musiikillinen kesäkausi avataan 19.5. Lounaispuistossa

Lapsiperheille on luvassa musiikillinen kesäkauden avaus Jyväskylän Lounaispuistossa 19. toukokuuta kello 17.30. Jyväskylän kaupungin järjestämä ilmaiskonsertti alkaa viime vuoden Talent 2009 -voittaja Miikka Mäkelän showlla. MotoriikkaMiikkana tunnettu esiintyjä lupaa vauhdikkaan ja ilmeikkään aloituksen, jonka jälkeen lastenorkesteri Kengurumeininki ilahduttaa kolmen vartin mittaisella konsertilla. Kengurumeiningin ohjelmisto sisältää lapsille ja lapsenmielisille sovitettua rokkia, metallia ja jopa jazzia. Konsertin aikana lavalla voi nähdä kengurun, aarretta etsivän Kapteeni Koukun, astronauttikoira Mustin sekä yksinäisen peikon. Intiaanipäällikkö Heiluva Hammas lupaa opettaa konsertissa lapsille sadetanssin salat. Sään suosiessa paikalle on odotettavissa paljon yleisöä. Toivottavaa olisi, että konserttiin saavuttaisiin mahdollisuuksien mukaan jalan tai julkisella liikenteellä, sillä Lounaispuiston läheisyydessä on rajoitetusti pysäköintitilaa.

Jälkkäriläiset testaavat konseptin

Sama konsertti järjestetään aikaisemmin päivällä kaikille Jyväskylän seudun Jälkkäreille. Koululaisten iltapäivätoiminnassa on jo parina vuonna järjestetty kevätkauden huipennuksena Jyväskylän seudun Jälkkäreiden yhteistapahtuma. Aiemmin teemana on ollut liikunnalliset olympialaiset. – Mietimme kevättapahtuman uudistamista ja kun päädyimme Lounaispuiston konserttiin, tuli ajatus tarjota sama paketti myös kaikille kaupunkilaisille avoimena tilaisuutena, kertoo Jälkkärin koordinaattori Tella Vuolle-Oranen. Kun opetus- ja kulttuuripalvelut sijaitsevat samassa kerroksessa, alkoi yhteistyö, jonka tuloksena syntyi kaupunkilaisille avoin kevätkonsertti. – Yhteistyö on ollut antoisaa ja jos kaikki sujuu loppuun asti hyvin, tavoitteena on tehdä kevätkonsertista vuosittainen perinne, lisää Vuolle-Oranen.

Lisätietoja:
www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelukeskus/palvelut/tapahtumat www.jyvaskyla.fi/opetus/perusopetus/jalkkari

Kuva (Ilkka Pietarinen) Lounaispuistossa toukokuussa pidettävän, maksuttoman kesäkonsertin avaa Talent Suomi 2009 -voittaja Miikka Mäkelä, joka vieraili Jyväskylässä aiemmin keväällä ohjaamassa työpajoja jyväskyläläisille alakoululaisille.


Reeta Jääskeläinen

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 21.4.2010.