Jyväskylä-lehti

Yhteinen ääni kantaa

Nuorten rockkuorolla tiedossa runsaasti keikkoja

Mikä on punamusta ja rokkaa voimalla? Se on jyväskyläläisnuorten RockAll -kuoro, jota kuullaan tänä keväänä Siperia opettaa -kiertueella Jyväskylässä ja eri puolilla Suomea.

Keikoilla kuoro esiintyy sekä maan eturivin rockmuusikoiden kanssa että itsenäisesti Keski-Suomen opiston Rokkibreikki-linjan bändin säestyksellä. Kuoron promosinkku julkaistaan 10. maaliskuuta Lutakossa, jossa lavalle noustaan yhdessä Timo Rautiaisen kanssa. Keikkaa on luvassa myös Suolahden Makkararockissa, Tikkakoskella Jytinärockissa, ToukoFestissä, sekä Helsingissä ja Kuopiossa.

Kuorolaiset ovat kevään kiertueesta innoissaan.
– On todella kiva päästä tekemään töitä bändien kanssa. Tuleva kiertue ja artistit, joiden kanssa keikkailemme tulivat yllätyksenä. Se pitää motivaatiota yllä, kertovat Annaleena Kangas, Kaisa Luoma-aho ja Minna Suominen.

Mukaan pääsee lukukausien alussa

Nuorten sähköiseen aloitekanavaan heitetty idea sai keväällä 2009 liikkeelle joukon 14–25-vuotiaita nuoria, joilla on kova into laulaa yhdessä. Kuoro treenaa viikoittain ja se on keikkaillut ahkerasti aina Helsinkiä myöten.
Toiminnan ideointi ja musiikilliset linjaukset tulevat nuorilta. Ohjelmistoon kuuluu muun muassa Apulannan, PMMP:n ja Kotiteollisuuden musiikkia. Kuoronjohtajana toimii muusikko ja nuorisonohjaaja Seppo Pohjolainen ja säestäjänä muusikko Mikko Pellinen.

RockAll:ssa kaikki saavat laulaa, eli koelauluja ei ole. Kuoroon pääsee mukaan lukukausien alussa ja se on tarkoitettu 14–29-vuotiaille nuorille. Kulttuuriklubi Siperian ja Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen työntekijät toimivat kuoron tukijoukoissa.

– Kuorossa on hyvää se, että jokainen on erilainen ja kaikki vetää yhteen hiileen. Vaikka olen sosiaalisesti vahva persoona, olen vahvempi ja rohkeampi esiintyjä nykyään. Kuorolla on ollut tähän suuri vaikutus, pohtii Viivi Setälä.
Parhaillaan nuorten nettilehti Painovirheen toimittajat Petteri Karjalainen, Lasse Kivikäs, Pia Kautto ja Paavo Paukamainen tekevät kuorosta dokumenttielokuvaa.


Lisätietoja:
www.myspace.com/rockall
www.aloitekanava.fi/jyvaskyla
www.jyvaskyla.fi/nuoriso
www.ksopisto.fi/rokkibreikki

Kuva (Petteri Kivimäki) Tahtoa, ääntä, voimaa, rentoa meininkiä ja keikkoja ei tältä kuorolta puutu. RockAll-kuoron ääni kantaa kauas.


Tiina Ahtonen ja Maria Rinne

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 10.3.2010.