Jyväskylä-lehti

Langaton verkko kirjastoihin

Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipaikkoihin Vaajakoskelle, Palokkaan, Korpilahdelle ja Kortepohjaan on asennettu asiakaskäyttöön langaton verkko. WLAN-verkko mahdollistaa asiakkaiden omien kannettavien tietokoneiden internet-käytön.
Pääkirjastossa WLAN-verkko on ollut käytössä vuodesta 2007 alkaen.
Langattoman verkon käyttöä varten tarvitaan tunnus, jonka asiakas saa kirjaston palvelupisteestä. Tietokoneessa on oltava langaton verkkokortti. Tunnuksen antamisen yhteydessä asiakas saa tarvittaessa kirjalliset ohjeet verkon käyttöönotosta.
Pääkirjastossa on lisäksi kaksi lainattavaa kannettavaa tietokonetta. Langattomalla yhteydellä ja MS-Office-paketilla varustetun kannettavan tietokoneen saa käyttöönsä kirjaston tiloissa kahdeksi tunniksi. Laitteita ei lainata alle 15-vuotiaille. Tietokone lainataan kirjastokortilla.

Kirjastojen aukioloajat ja yhteystiedot internetissä: www.jyvaskyla.fi/kirjasto/aukiolo

--------

Wivi aloittaa työt helmikuussa

Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjaston uusin kirjastoauto Wivi aloittaa asiakaspalvelun vanhan Volmarin reitillä helmikuun loppuun mennessä. Volmarin eläköityessä yli 18 palvelusvuoden jälkeen auto on telakalla muutaman päivän, kun aineistoa siirretään uuteen Wiviin.
Nimensä kirjastoauto Wivi on saanut arkkitehti Wivi Lönnin mukaan. Arkkitehti Lönn liittyy myös Jyväskylän kaupunginkirjaston historiaan, sillä hän suunnitteli kaupunginkirjaston ja Jyväskylän Tieteellisen kirjaston yhteisen kirjastotilan ulkoasun: kirjastot muuttivat vuonna 1916 entisen viljamakasiinin tiloihin.
Jyväskylässä kiertää kolme kirjastoautoa: Wivi vanhan kaupungin alueella, Aino entisen maalaiskunnan alueella ja Martti Korpilahdella sekä osin Muuramessa. Kirjastoautot turvaavat kirjastopalveluja alueilla, joissa ei ole kiinteää palvelupistettä. Martti otettiin käyttöön vuosi sitten ja Aino vuonna 2005.


Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 27.1.2010.