Jyväskylä-lehti

Valon kaupungissa tapahtuu Valon päivänä

Valon päivä 3.2. on tänä vuonna Valon kaupungin talven taittokohta. Merkkipäivää juhlistetaan työn merkeissä Jyväskylän Paviljongissa 3.–5.2. järjestettävillä SähköTeleValoAV 2010 -messuilla. Messuilla tarjoillaan muun muassa Valon kaupungin järjestämiä, valaistusaiheisia tietoiskuja teemalla Valokeilassa Valo. Tarjolla on myös runsaasti asiaa valaistukseen ja valonlähteisiin liittyvistä asioista. Nyt kannattaa käydä hakemassa alan ammattilaisilta vinkkejä omiin rakennus- ja kunnostushankkeisiin! Messuille osallistuminen on maksutonta, tietoiskujen sisältö ja muukin ohjelma löytyy internetistä www.jklpaviljonki.fi/sahko2010.

Helmikuun messujen yhteydessä Lutakon alueelle asennetaan koekäyttöön led-tekniikalla toteutettuja katuvalaisimia. Myös niihin kannattaa käydä tutustumassa ja kokemassa kaupunkitilat uudessa valaistuksessa.

Uudet Valon kaupungin www-sivut ja ilme julkaistaan Valon päivänä 3.2. Sivut löytyvät silloin osoitteesta www.valonkaupunki.jyvaskyla.fi. Jatkossa sivuille lisätään nykyistä tiuhempaan uutisia ja muita ajankohtaisia asioita Valon kaupungista.

Kaupungin keskustan valo-ääni-kuvateos Valotrilogian ohjelma vaihtuu keskiviikkona 3.2. Talvinäytös Talviuni vaihtuu kevättä enteilevään Energiaan. Valotrilogian näyttämönä on Jyväskylän Lyseon julkisivu Yliopistonkadun ja Asemakadun risteyksessä. Näytöksiä on keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin tasatunnein klo 20–22. Tervetuloa näkemään ja kokemaan!

Ari Peltola

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 27.1.2010.