Jyväskylä-lehti

Tekemistä nuorten keväässä

Nuorten kohtaamispaikoissa, nuorisotiloilla kaupungin eri alueilla, kavereiden tapaamisen, pelailun, hengailun, musan kuuntelun, tv:n katselun tai netissä surffaamisen lisäksi, tekemistä riittää sitä haluaville.
Nuorisopalvelujen vuotta rytmittää jokaiselle kuukaudelle valittu teema. Niiden avulla nostetaan esiin nuoren elämään liittyviä asioita.

Alkuvuonna ”haku päällä”

Tammikuu on rauhoitettu leppoisalle lomaltapaluulle, mutta helmi-maaliskuussa ollaan ”haku päällä”. Silloin muistutellaan nuoria opiskelu- ja kesätyöpaikan hakemisesta ja peräänkuulutetaan isiä kohtaamaan nuoria.
– Nuorisotiloilla on tutkittavana oppilaitosten esitteitä, hakuoppaita ja tietoa erilaisista kouluttautumisvaihtoehdoista. Keskustelemme opiskeluun, ammatteihin ja ammatinvalintaan liittyvistä kysymyksistä nuorten kanssa, Huhtasuon vastaava nuorisonohjaaja Marjatta Saikkonen kertoo.
– Meillä Palokan tilalla käy lisäksi muun muassa nuorten vanhempia esittelemässä ja kertomassa ammateistaan, vastaava nuorisonohjaaja Tuija Tapio lupaa.
– Kesätyöt ovat myös ajankohtainen asia. Porukalla, koululla ysien kanssa ja nuorisotilalla tutkitaan kaikki mahdollinen tieto, mistä ja miten voisi saada kesätyöpaikan, Tapio jatkaa.

Kerhotkin kiinnostavat

Bändi-, sähly- tai kokkikerho, leffailta, iltakahvila, tapahtumatiimi, nuva, rokkikuoro, Painovirhe… Nuorisopalveluilla on monipuolinen tarjontavalikoima nuorten toiveiden mukaan. Ideana toiminnoissa on, että etukäteen ei tarvitse osata vaan kiinnostus ja halu toimintaan riittävät.
– Keltinmäen nuorisotilan bändikerhossa kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan rumpuja, kitaraa tai bassoa, vastaava nuorisonohjaaja Seppo Pohjolainen sanoo.
Huhtasuon sählykerho toimii samalla periaatteella.
– Mukaan pääsee ilmoittautumalla nuorisotilalla. Ainoa ehto on sisäpelikengät ja oma maila, Saikkonen muistuttaa.


--------

SD-bileet Salorinteessä 20. 2.

Kaikki nuoret ovat tervetulleita hyvän dj-musiikin ja rennon meiningin pariin Muuratsalon työ­väentalo Salorinteelle (Haikantie 6) bileisiin la 20.2. kello 19.30 alkaen.
Päihteettömän tapahtuman järjestää Sepän lukion yrittäjyyskurssin SD-nuori­­s­o­­­yritys.
Pääsylippu maksaa 4 euroa. Niitä myydään Sepän lukion aulassa 5.2. alkaen joka koulupäivä kello 11.30–12.15. Ovelta liput maksavat 5 euroa.
Salorinteelle pääsee kaupungin keskustasta bussilla numero 16.


Tuija Ijäs

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 27.1.2010.