Jyväskylä-lehti

Laukaantien ja Seppäläntien liittymää parannetaan

Laukaantien ja Seppäläntien vilkasta liittymää parannetaan vuoden loppuun mennessä. Laukaan suunnasta tuleville rakennetaan yhden sijasta kaksi vasemmalle kääntyvää kaistaa ja tehdään muitakin toivottuja parannuksia.
Pellit ovat rutisseet risteyksessä harmillisen usein.
– Laukaantieltä vasemmalle Seppälän liike-alueelle kääntyvien kaista ei aina riitä ajoneuvoille, jolloin osa autoista jää jonottamaan suoraan ajavien kaistalle. Takaa tulija ei ole varautunut seisovaan ajoneuvoon ja saattaa törmätä siihen, Jorma Lipponen kuvaa.
Laukaantien vieressä oleva junarata on ollut poissa käytöstä jo useita vuosia. Rata puretaan lähiaikoina ja samalla voidaan loiventaa kevyen liikenteen jyrkkää alamäkeä alikulkutunneliin Seppälästä päin.
Laukaantien muutokset suunnitelmavaiheessa
Seppäläntien ja Laukaantien liittymän parannus on lähtölaukaus Laukaantien parantamiselle Seppäläntien ja Pieleslehdontien liittymän välisellä osuudella.
– Seppäläntien varressa on runsaasti raskasta liikennettä käyttävää liiketoimintaa, ja suoria liittymiä tontilta Laukaantielle. Tämä aiheuttaa ruuhkautumista ja vaaratilanteita, Jorma Lipponen kertoo.

Ruuhkat vähenevät tulevaisuudessa, kun tonttiliikenne ohjataan molemmin puolin Laukaantietä toteutettaville rinnakkaisväylille, Kuormaajantielle ja Betonitielle. Niitä jatketaan itään aina Pielislehdon eritasoliittymään saakka. Rinnakkaiskaduilta tullaan levennettävälle Laukaantielle muutamien valoristeyksien, liikenneympyröiden tai jopa eritasoliittymien kautta, Jorma Lipponen kertoo.
Laukaantien suunnitelmaan toivotaan kommentteja alueen asukkailta ja muilta tiekäyttäjiltä. Lausuntoja voi antaa helmikuun loppuun saakka. Palautteen perusteella suunnitelmaan todennäköisesti tulee joitakin tarkistuksia.
Laukaantien parantaminen tehdään vaiheittain noin kymmenen vuoden aikana.
– Aikanaan alueelle on eri hankkeena tulossa myös Palokka-Seppälänkangas-Vaajakoski-kehätie, joka tuo ruuhkia helpottavia yh­teyksiä moniin suuntiin, Jorma Lipponen sanoo.
Laukaantien suunnitelmaraportti löytyy internetistä haku­sanalla ”laukaantien aluevaraussuunnitelma”.


Lisätietoja:
jukka.lehtinen [at] tiehallinto.fi,
jorma.lipponen [at] jkl.fi


Kuva Seppäläntien ja Laukaantien liittymän parannus on lähtölaukaus Laukaantien parantamiselle Seppäläntien ja Pieleslehdontien liittymän välisellä osuudella.


Arja Liinamaa

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 27.1.2010.