Jyväskylä-lehti

Joukkoliikenteen hinnat ennallaan

Bussilippujen hinnat pysyvät Jyväskylän Liikenteessä ennallaan eikä niihin ainakaan alkuvuodesta ole tulossa yleiskorotuksia. Kaupungin tukemien seutu- ja vuosilippujen hinnat säilyvät entisellään vuonna 2010.
Siirtolippukäytäntö uudistuu 7.6. alkaen niin, että lipun oston yhteydessä ei enää tarvitse pyytää erillistä siirtolippua. Ostettu kertalippu oikeuttaa jatkossa siirtoon tunnin sisällä ostohetkestä
Joillakin vilkkailla pysäkeillä ja eräissä toimitiloissa otetaan tänä vuonna käyttöön sähköisiä aikataulunäyttöjä. vastaavia näyttöjä on jo käytössä Vapaudenkadun paikallisliikennekeskuksessa ja Sokoksen tavaratalossa.

20 matalalattiabussia tulossa liikenteeseen

Jyväskylän Liikenne uudistaa autokalustoaan 20 matalalattiabussilla. Näitä bussimalleja on sen jälkeen 75 kappaletta kaupungin paikallisliikenteessä ja niillä kuljetaan yli 80 prosenttia kaupunkialueen ajokilometreistä.
Ensimmäisenä Jyväskylän suurista työnantajista kaupunki tarjoaa henkilöstölleen työsuhdematkalippua. Työnantajan tuki on 10 euroa tiettyjen lipputyyppien hinnoista. Työsuhdelipun toivotaan kannustavan väkeä joukkoliikenteen käyttöön ja vähentävän pysäköintipaikkojen tarvetta.
Aikataulut löytyvät myös osoitteesta www.jyvaskylanliikenne.fi/aikataulut.

Kuva: Petteri Kivimäki


Jorma Lipponen

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 27.1.2010.