Jyväskylä-lehti

Leikkipuistoissa on talvellakin kivaa!

Puistoleikit yhdistetään helposti kesähuveihin, mutta mukavaa tekemistä löytyy talvellakin. Lumi ja jää antavat edellytyksiä monenlaiseen kivaan puuhaan ja jännittävään hommaan. Leikkiessä on kuitenkin hyvä olla varovainen: leikkitelineiden pinnat ja ympäristö voivat olla jäisiä ja liukkaita.
Varsinaisia pulkka- tai pyllymäkiä ei puistoihin rakenneta, mutta käyttäjät saavat tehdä niitä itse sopiviksi katsomiinsa kohtiin. Esimerkiksi Kuokkalanpellonpuiston ja Käyrän mäkikumpareet ovat pienten kelkkailijoiden suosiossa.
Lasten leikkejä varten tuodaan isot lumikasat Mannilan, Pupuhuhdan ja Yrttisuon toimintapuistoihin, Mansikkapuistoon, Myllylammenpuistoon, Peukaloisenpuistoon, Puistotorille, Tellervonpuistoon, Kypärään ja Ulpukkaan.

Jääkentille voi mennä vapaasti

Puistojääkentät saatiin hyvän pakkaskauden ansiosta suurimmalta osin jäädytettyä käyttökuntoon jouluksi. Puistojääkentät ovat joidenkin leikkipuistojen yhteydessä sijaitsevia, asukkaiden vapaassa käytössä olevia luistelukenttiä. Niille voi mennä harjoittelemaan luistinkuvioita tai pelailemaan ilman, että tarvitsee varata erillistä vuoroa.

Puistojääkenttien sijainnit voi tarkistaa internetistä www.jyvaskyla.fi/puistot/talvihuvit.
Joidenkin toimintapuistojen yhteyteen on asennettu myös aikuisille sopivia kuntoilutelineitä. Niitä löytyy muun muassa Mannilan, Lohikosken ja Ilveksen toimintapuistoista.


Kuva (Ilkka Pietarinen) Yrttisuon toimintapuiston lumikasa houkuttaa lapsia talvisiin leikkeihin.


Kristiina Pentikäinen

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 27.1.2010.