Jyväskylä-lehti

Valtuustosalista kirjasto

Korpilahden remontoitu virastotalo tarjoaa palveluja katutasolla

– On mukavaa, että valtuustosaliin saatiin juuri kirjasto, koska se on palvelua kaikille kuntalaisille. Liikuntarajoitteisten ja lastenrattaita työntävienkin on helpompi poiketa tänne, kun ei enää tarvitse kavuta mäen päälle kirjastoon, toteaa Antti Koivisto.
Elsa (4) ja Silva (3) katselevat innoissaan vasta avatun kirjaston värikkäiden hyllyjen uusia kirjoja.
– Mä haluun Minttu-kirjan, Elsa kertoo.
– Peppi on hyvä, Silva sanoo ja tutkailee kuvan lettipäistä tyttöä tarkasti.
Kirjastoa runsaasti käyttävään perheeseen kuuluvat myös Kirsi-äiti sekä Kaari (1), Pieti (6) ja Auni (7). Isommat lapset lainaavat mielellään myös tieto­konepelejä.

Virastotalo uusiutui valoisaksi

Korpilahden virastotalon peruskorjaus alkoi, kun Jyväskylän maalaiskunta, Korpilahti ja Jyväskylän kaupunki yhdistyivät vuoden 2009 alkaessa.
Suunnittelusta ja peruskorjauksesta vastasi Jyväskylän Tilapalvelu. Suunnittelijana toimi Arkkitehtitoimisto ARK-Kantonen.
Talon ulkopuolta piristävät uudet kirkkaanpunaiset julkisivulasit. Sisäänkäyntejä ja ulkopuolen valaistusta parannettiin. Sisätiloja aukaistiin avoimemmaksi ja valoisan vaaleaksi.
– Näin eri toiminnat limittyvät mukavasti toisiinsa, kertoo suunnittelupäällikkö Ulla Rannanheimo-Gylling Tilapalvelusta.

Taloon ovat sijoittuneet yhteispalvelupiste, sosiaaliasema, Kela ja kotihoitotiimit. Lupainsinööri, kaavoitusarkkitehti, maaseutuasiamies ja oikeusavustaja päivystävät määräpäivinä.
Varsinkin kirjaston sisustuksessa on käytetty paljon värejä ja otettu hyöty irti myös valtuustosalin korkeista ikkunoista ja katosta. Korkeaan tilaan on sijoitettu kauniit katosta roikkuvat Artemiden Mouette-valaisimet.
– Korkeat ikkunat ja kaarteva seinä tarjoavat viehättävät puitteet lukuhetkelle. Nämä keltaiset nojatuolit ovat itse asiassa keinutuoleja, paljastaa Korpilahden, Säynätsalon ja Keljonkankaan kirjastojen johtaja Sinikka Jokiniemi.
Sinikka Jokiniemi kertoo, että kirjaston kokoelmaa on tiivistetty, sillä vaikka neliöitä on nyt enemmän, hyllytilaa on vähemmän kuin ennen.
– Hyllyissä on esillä niitä kirjoja, levyjä ja pelejä, joita paljon kysytään. Vanhempia teoksia ja harvinaisempia saadaan nopeasti tilaamalla Aalto-kirjaston muista yksiköistä. DVD-kokoelma laajeni 150 kappaleeseen, hän kertoo.
Kirjastossa on lukusaliksikin sopiva kokous­tila, neljä nettikäyttöön tarkoitettua konetta, yksi tiedonhakukone sekä langaton verkko omalle kannettavalle tietokoneelle.

Kuva (Petteri Kivimäki)


Arja Liinamaa

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 27.1.2010.