Jyväskylä-lehti

Olympiahenkeä Harjulla

Yli tuhat lasta ja ohjaajaa osallistuu Jälkkärin kevätolympialaisiin

Harjun stadionille saapuu keskiviikkona 6.5. yli tuhat kaupungin ja lähikuntien lasta. He osallistuvat Jyväskylän seudun Jälkkärin leikkimielisiin kevätolympialaisiin. Kaupungin ja lähikuntien koulujen iltapäivätoiminnassa on valmistauduttu kevätkauden kohokohtaan valmistamalla lippuja ja banderolleja, keksimällä kannatushuutoja sekä tutustumalla edustamansa maan kulttuuriin ja tapoihin.

Kulttuurit tulevat tutuiksi


Jälkkäreissä odotetaan kevään yhteistä suurtapahtumaa innolla. Olympialaisiin valmistautuminen on täydessä vauhdissa muun muassa Kuokkalan keskustan ja Polttolinjan jälkkäreissä.
– Eiffelin torni ja patonki, tiivistää tärkeimmät asiat edustamastaan maasta 8-vuotias Santeri Tirkkonen.
– Niin ja lipussa on sinistä, valkoista ja punaista, täydentää samanikäinen Iida Tuura.
Kuokkalan keskustan ranskalaisilla ei ole vielä kuukausi ennen kisoja mietittynä selkeää ykköslajia, toisin kuin Etiopiaa edustavilla 9-vuotiaalla Liia Koposella ja 7-vuotiaalla Aino Salosella Polttolinjan jälkkäristä.
– Meidän toivelaji on juoksu, tytöt kertovat.

Aitoa suurtapahtuman tunnelmaa


Kisat eivät jännitä ketään yhtään, mutta odotukset ovat korkealla.
– Lapset ovat jo kyselleet, että milloin kisat pidetään ja ovat sanoneet pitävänsä huolen, että pääsevät silloin varmasti jälkkäriin, nauraa ohjaaja Mervi Kanerva Polttolinjan jälkkäristä.
Jos kaikki Jyväskylän seudun jälkkäriläiset pääsisivät toukokuussa Harjulle, olisi tapahtumassa 1300 lasta. Se määrä lapsia osallistuu koululaisten ohjattuun iltapäivätoimintaan Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa.
– Viimeksi kisoissa oli noin 700 lasta, nyt uskomme että lapsia tulee enemmän, kertoo Jälkkäri-koordinaattori Tella Vuolle-Oranen Jyväskylän opetuspalveluista.
Iltapäiväkisojen ohjelmassa on leikkimielisiä lajeja ja oheisohjelmaa. Tapahtuma alkaa kello 13 ja vauhdikas meno jatkuu 15.30 saakka.
Vanhemmat, mummit, kummit ja muut kiinnostuneet ovat tervetulleita tapahtumaan. Tapahtuman jälkeen lapset kuitenkin lähtevät paluumatkalle oman ryhmän mukana.

Kuva (Ilkka Pietarinen) Jälkkärin kevätolympialaisissa Harjulla 6.5. Kuokkalan keskustan jälkkäriläiset edustavat Ranskaa ja Polttolinjan jälkkäriläiset Etiopiaa.


Antti Laukkarinen

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 22.04.2009.