Jyväskylä-lehti

Luovuutta ja viihtyisyyttä

Useita perhepuistoja kunnostetaan kaikille ikäryhmille


Suosittuja perhepuistoja uudistetaan käyttäjien toiveiden mukaan Jyväskylässä. Leikkivälineitä uusitaan, mutta samalla jätetään tilaa luovalle leikille, juoksulle ja temmellykselle.
Rakennuttajahortonomi Leena Rapo kaupungin katu- ja puisto-osastolta kertoo, että leikkipaikat ovat tärkeässä asemassa Mäki-Matin perhepuiston uudistamisessa.
– Vesileikkialueelle johtaa kaarisilta ja vesi valuu märemmälle hiekka-alueelle, jossa voi tehdä hiekkakakkuja. Intiaanikylä säilyy, mutta tiipiit uudistetaan. Puistoon tuodaan myös aidon kokoisia puisia porsaita ja hevosia, joita lapset voivat käydä hoitamassa.
Peruskorjaustyöt puistossa alkavat ensi huhtikuussa. Kaupunginvaltuuston myöntämästä 150 000 euron juhlarahasta noin 130 000 euroa käytetään rakentamiseen, jossa otetaan huomioon kaikki ikäryhmät. Ensiksi kunnostetaan vanha katsomo, sillä juhlavuoden kunniaksi puistossa on luvassa ohjelmaa vuoden jokaiselle kuukaudelle.

Volttikone on suosikki


Kortepohjassa sijaitsevaan Emännnänpuistoon uusittiin liikunta- ja leikkivälineitä syksyn aikana. Puiston erikoisuus on suosittu volttikone. Puisilla poneilla on myös riittänyt hoivaajia.
– Iltapäivätoiminta on vilkasta ja perhepäivähoitajat tulevat usein puistoon lasten kanssa. Asukasyhdistys on ollut myös Emännäntiellä aktiivinen, Rapo kertoo.
Kangaslammen puiston kunnostus on vielä kesken. Leikkivälineet, penkit ja kalusteet asennetaan joulukuun 2008 aikana. Parkour- ja petankkialueen rakennus ja peruskorjauksen viimeistely jää keväälle 2009.
– Tavoite on saada puisto valmiiksi ensi kesäkuuhun mennessä. Esteettömyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota, jotta puisto olisi helposti tavoitettavissa myös liikuntarajoitteisille käyttäjille.

Korttelipuistot tukevat verkostoa


Viherpalveluiden leikkipuistojen ohjelmoinnissa on linjattu, että Uudessa Jyväskylässä on 17 perhepuistoa. Pienemmät korttelileikkipuistot tukevat tätä verkostoa.
– Ensi vuonna tulossa ovat Ilvespuisto Halssilaan ja Korpilahdelle Tähtirinne. Pyrimme ottamaan eri asuinalueet tasapuolisesti huomioon ja kunnostamaan puistoja käyttäjiltä tulleiden toiveiden mukaan, Leena Rapo kertoo.

kuva (Petteri Kivimäki)
– Ollaan molemmat Toivoja ja mun nimi on lisäksi Salama, ilmoitti Toivo ”Salama” Aartolahti Mäki-Matin perhepuiston uuden Toivo-patsaan äärellä

Liisa Tanninen

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 17.12.2008.