Jyväskylä-lehti

Käsityöstä ja taiteesta elämyksiä talveen

Käsityöläisten Joulutori ja Taidebasaari 8.–9. joulukuuta

Lahjoja on ilo saada, mutta suurta juhlaa on niiden antaminen. Käsintehdyt joululahjat löytyvät Käsityöläisten joulutorilta ja Taidebasaarista viikonloppuna 8.–9.12. klo 11–18.

Käsityöläisten Joulutori alkaa jo Kauppakadulta

Joulutunnelmaan virittäytyneessä Suomen käsityön museossa myy kolmekymmentä ammattilaiskäsityöläistä eri puolilta Suomea laadukkaita ja ajatuksella tehtyjä tuotteita.
Jyrytetyllä Käsityöläisten Joulutorilla on tänä vuonna ennennäkemätön kokoonpano, sillä mukana on yhdeksän jyväskyläläisille uutta käsityöläistä.

Ainutlaatuinen tunnelma syntyy käsityöläisistä ja heidän tuotteistaan, elävästä musiikista, museon tuoksuvasta Joulukahviosta ja Aivia ry:n tilasomistusopiskelijoiden loihtimasta joulutilasta. Lapset ja lapsenmieliset pääsevät kurkistamaan TV2 Joulukalenterin Tonttu Toljanterin tupaan museon pohjakerroksessa. Gallerian ikkunassa Mella Nousiaisen ja Minna Kokkisen luoma metsänväki puuhailee joulua.

Poikkitaiteellinen Taidebasaari ensi kertaa Holvissa

– Odotan pienimuotoista ja rentoa myyjäis-tapahtumaa. Olen osallistunut suurille joulumessuille, mutta kokenut oloni kuvataiteilijana niissä orvoksi. Uskon nyt olevani oikeassa paikassa. Taidemyönteisessä ilmapiirissä viihtyy sekä asiakas että myyjä, kertoo Minja Revonkorpi.

Minja myy eläinaiheisia grafiikanvedoksia ja maalauksia. Paikalle saapuu hänen lisäkseen useita kymmeniä tekijöitä. Poikkitaiteellisuutta maalausten, grafiikan ja valokuvien sekä veistosten rinnalle tuovat batiikkityöt, kirjat, korut ja musiikki.

Jyväskylän taidemuseo panostaa tunnelmaan. Basaarin värit, rubiininpunainen, yötaivaan syvä sininen, kullanhohtoinen hiekka, sekä tähtien lailla loistavat kristallit muistuttavat joulun ihmeestä.

Leena Lokka ja Laura Korhonen

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 5.12.2007.