Jyväskylä-lehti

Uusi Laajavuori täyttyy tapahtumista

Laajavuoren alueella on kesän aikana yli sata tapahtumaa.
- On Killerin hevosurheilukeskuksen tapahtumat rock-festivaalista raveihin, Teatteri Eurooppa Neljän musiikillinen komedia Älä nyt hyvä mies!, Neste Oil Ralli, Nuorten Jukola, maastopyöräily-, alamäkiajokilpailut ja trialin PM-kilpailut, luettelee Uusi Laajavuori -kokonaisuuden markkinoinnista vastaava Jussi Rekonen.

Helteisen ruuhkapäivän aktiviteettien alkaessa kyllästyttää voi askeleensa suunnata Laajavuoren lukuisille pururadoille ja luontopolulle, joka vie muinaiseen merenrantaan ja rämeen rauhoittaviin tunnelmiin.

Koko kesän ajan alueella voi ajella mäkiautoilla ja viihtyä perheen pienimpien kanssa Junnu-puistossa ja Late-siilin seikkailumetsässä. Moderneja leirimatkailijoitakin on odotettavissa, sillä uusi asfaltoitu karavaanarialue tarjoaa sähkö- ja kaapelitelevisioyhteydet sisältävän leiriytymispaikan kahdeksallekymmenellekahdeksalle matkailuvaunulle.

- Multaukset ja istutukset valmistuvat kesäkuun puoliväliin mennessä, jolloin alue alkaa näyttää valmiimmalta, Rekonen kertoo.

Vilkasta elinkeinoelämää

Hotelli Rantasipi Laajavuori, Retkeilyhotelli Laajari kahvio-ravintoloineen ja Caravan-alueineen, Laajavuoren hiihtokeskuksen MCC-rinneautorata ja Junnu-puisto sekä Late-siilin seikkailumetsä, Killerin hevosurheilukeskus, Teatteri Eurooppa Neljä, tenniskentät sekä kaikki alueen oheispalvelut työllistävät parisataa henkilöä.

Alueen aktiiviset tuulet näkyvät myös Rantasipi Laajavuoressa. Hotellissa suunnitellaan mittavaa kiinteisöremonttia, joka aiotaan tehdä vuonna 2007.

Uusi Laajavuori -otsikon alla toimitaan yhteistyössä: ohjelmapalveluja suunnitellaan kokonaisuuksia silmällä pitäen ja kohderyhmien parasta tavoittamistapaa pohditaan yhdessä.
Asiakas voi varata koko paketin samasta paikasta yhdistellen harrastuksia, majoitusta, luontoa ja kulttuuria itselleen sopivalla tavalla.

Teatteri kuuluu kesään

Suomen suurin kiertävä ammattiteatteri Teatteri Eurooppa Neljä esittää kesällä 50 kertaa Matti Kuikkaniemen käsikirjoittaman ja ohjaaman Älä nyt hyvä mies! - eli kuinka syntyikään elokuva Kulkurin valssi. Laulajina vierailevat Maria Lund, Mikko Rantaniva ja Jani Koskinen.

Ennakkomyynti oli toukokuussa jo yli 30 prosenttia viimevuotista suurempaa. Näytöksiä on lisätty elokuulle, jotta lomareissuilta palaavat kaupunkilaisetkin ehtivät näkemään esityksen.

Odotettavissa on nautittavaa musiikkia, vauhtia ja hauskuutta koko perheelle. Kymmentä roolia näytelmässä urakoiva näyttelijä Kunto Ojansivu pystyy työtä tehdessään pitämään huolta myös fyysisestä hyvinvoinnistaan.

- Toissakesänä mittasin askelmittarilla otetut askeleet, kun Pekkaa ja Pätkää esitettiin kaksi kertaa päivän aikana. Kävi ilmi, että päivän aikana tuli juostua 11-12 kilometriä, Kunto naurahtaa.


Kuva: Teatteri Eurooppa Neljän Kunto Ojansivu, Sirpa Sipilä ja Uusi Laajavuori -kokonaisuuden markkinoinnista vastaava Jussi Rekonen odottavat kesän tapahtumia innolla. Teatteri lisäsi tänä vuonna näytöksiä elokuulle, jotta lomilta palaavilla kaupunkilaisillakin on mahdollisuus nähdä esitys. Ilkka Pietarinen

Arja Liinamaa

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 31.5.2006.