Jyväskylä-lehti

Hannikaisesta apua asumisympäristöön

Yhdyskuntatoimen palveluita tarjotaan vapun jälkeen uudesta palvelupiste Hannikaisesta. Kuntalaiset saavat keskitetysti tietoa ja lupia esimerkiksi rakentamisesta, kaavoituksesta, tonttitilanteesta, venepaikoista, pysäköinninvalvonnasta, korkotukilainoista, energia-avustuksista ja jätehuollosta.

Rakentajien palvelu ja tekninen neuvonta on palvelupisteen toiminnassa keskeisessä asemassa.
- Nyt tilaukset, maastomerkinnät, rakennusluvat, kartat tai kaavamuutoshakemukset voi tehdä samassa paikassa, palveluesimies Anne Heikkinen kertoo.
- Palvelupisteitä yhdistämällä palveleminen helpottuu ja tehostuu, hän jatkaa.
Muutos on saanut alkunsa asiakkaiden tarpeesta ja työntekijöiden halusta aidosti kehittää palvelujen saatavuutta.

Henkilökohtaista, kattavaa palvelua

Palvelupisteessä, Hannikaisenkatu 17:ssä, työskentelee kahdeksan ihmistä. Heillä kaikilla on monen vuoden työkokemus yhdyskuntatoimen eri osastoilta.
Palvelupisteestä saa apua kaikkien yhdyskuntatoimen osastojen - tonttiosasto, katu- ja puisto-osasto, kaupunkisuunnitteluosasto ja rakennusvalvontaosasto - toimintaan liittyvissä asioissa. Myös ympäristöosaston hakemuksia on saatavilla, vaikka ympäristöosasto säilyykin Eeronkatu 10:ssä.

Hannikaisessa halutaan palvella asiakkaita mahdollisimman pitkälle.
- Panostamme asiakaspalveluun, neuvomme ja autamme. Ja soitamme mieluummin itse asiakkaalle takaisin kuin ohjaamme eteenpäin osastoille, Anne Heikkinen kertoo.
Tarvittaessa järjestetään tapaamisaika osaston asiantuntijalle.

Heikkinen kertoo vastaavien palvelupisteiden saaneen hyvän vastaanoton muissa kaupungeissa.
Olemme kuitenkin edistyksellisempiä, sillä palvelupiste Hannikaiseen kuuluvat myös rakennusvalvonnan palvelut, Anne Heikkinen toteaa.

Uusi palvelupiste aloittaa 2. toukokuuta

- Yhdyskuntatoimen osastoissa on käynnissä huhtikuussa muutto, joten sinä aikana eri osastojen palveluissa on 1-2 päivän katkoksia.
- Uusi palvelupiste Hannikainen aloittaa täysitehoisesti toimintansa 2. toukokuuta osoitteessa Hannikaisenkatu 17 (1. kerros) ja on avoinna arkisin klo 8-16.

Lisätietoja:
Yhdyskuntatoimen neuvonta ja ohjaus, p. 625 070
Rakentajan palvelu, tekninen neuvonta ja -tilaukset, p. 625 244
Rakennusvalvonnan palvelut, p. 625 028
Pysäköinninvalvonnan palvelut, p. 625 004

Kuva: Yhdyskuntatoimen uutta palvelupiste Hannikaista pyörittävä tiimi on kasassa. Hannikaisessa asiakkaita palvelevat muun muassa Eija Rossi, Marja Fagerlund, Raili Miettinen, Anu Tunturi, Anita Paju, Päivi Korhonen ja Anne Heikkinen. Tietopisteiden yhdistäminen tehostaa palvelua. Ilkka PietarinenTämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 19.4.2006.