Jyväskylä-lehti

Mustalammen alueen viimeiset tontit jaossa

MUSTALAMMEN ALUE kokonaisuudessaan käsittää 252 pientalotonttia. Alueen asemakaava on valmistunut vuonna 2000. Ensimmäiset asukkaat muuttivat alueelle 2001. Viimeiset 60 tonttia jaetaan nyt maaliskuussa. Rakentamaan uudet tontinsaajat pääsevät kesällä 2007.

Alue on suunniteltu siten, että tonttitarjonta tukisi monipuolista rakentamista. Uusille tonteille voi rakentaa, vaaleita puutaloja sekä puutaloja, joiden värin rakentaja voi valita itse, kunhan se soveltuu ympäristöön. Asuintiloja saa tehdä sekä kellarikerrokseen että ullakkokerroksen. Lisäksi haettavana on yksi punatiilitalotontti, johon voi rakentaa unelmiensa ullakkohuoneen tai tornin.

Mustalammen alue laajenee niin sanottuna Valkeamäen alueena aina Jyväskylän maalaiskunnan rajalle saakka. Valkeamäen osayleiskaava on tekeillä. Uusien pientaloalueiden suunnittelu käynnistyy sekä Mustalammen että Rajalammen suuntiin. Näitä alueita päästään rakentamaan aikaisintaan vuonna 2010.

Mustalammella asuu tyytyväisiä äitejä

– Perheenäidin näkökulmasta omakotialueemme on mitä parhain, kertoo Niina Ojanperä.
– Alueelle on Mannerheimin Lastensuojeluliiton avustuksella onnistuttu luomaan sosiaalinen verkosto, jossa tuetaan kotiäitien arkea. Meillä toimii uskomattoman hienosti kotikahvilarinki, jossa on mukana parisenkymmentä perhettä, Niina Ojanperä kertoo.

Ryhmä tapaa toisiaan viikoittain ja tekee yhdessä monenlaista kivaa kuten ruoanlaittoa, käydään pulkkailemassa ja harrastetaan.
– Yhtenä viikonloppuna käytiin naisten kanssa Tampereella teatterissa ja toinenkin reissu on suunniteltu Ikeaan, Niina paljastaa.

Elämänvaihe yhdistää

– En tiedä onko ihan sattumaa, mutta alueella asuu samassa elämänvaiheessa olevia ihmisiä kymmeniä, Niina Ojanperä pohtii. Kotikahvilaringissä kukaan ei jää yksin, vaan mukaan pääsee kun vain lähtee.

– Nykyisessä elämänmenossa alueemme sosiaalinen verkosto on varmsti arvostettava juttu. Lastenkin kannalta alue on mainio, sillä elämisen laatu on luonnossa ja turvallisuudessa.
– Maastot ovat kunnossa ja kavereita riittää. Tuttujen vanhempien kesken on moni asia lapsiperheiden arjessa saatu rullamaan. Kesällä alkaa korttelipuiston rakentaminen alueelle, ja sitä me kaikki odotamme kovasti, tähdentää Niina Ojanperä.

--------

Oma koti Mustalammelle

- Kaupunki tarjoaa rakennettavaksi Mustalammelta 60 omakotitonttia. Tontit voi ostaa, hinnat alk. 18 000 e. Tontin voi myös vuokrata, hinnat alk. 900 e/vuosi. Tontit ovat kooltaan noin 600–1 200 m2.
- Hakuaika on 13.3. – 31.3.2006 klo 16.00 saakka.
- Rakentaminen tonteilla on mahdollista aloittaa kesällä 2007.
Tonttiesitteitä ja lisätietoja saat tonttipalvelusta sekä internetistä:

www.jyvaskyla.fi/yhdyskuntatoimi >Tonttiosasto> Tontit
Tontinvaraushakemukset on toimitettava Jyväskylän kaupungin yhdyskuntatoimen kirjaamoon, PL 233, Kilpisenkatu 1, 40101 Jyväskylä. P. 625 244.


Kuva: Niina Ojanperä iloitsee Mustalammen alueen luonnonläheisyydestä ja turvallisuudesta. Jennyllä ja Venlalla riittää alueella leikkikavereita. Alueelle on MLL:n avustuksella onnistuttu luomaan sosiaalinen verkosto, jossa tuetaan perheiden arkea. Ilkka Pietarinen

Hilkka Miettinen

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 15.3.2006.