Jyväskylä-lehti

Silput - asuminen

Kaukolämpöä saadaan Mäyrämäkeen keväällä

Jyväskylän Energia rakennuttaa kaukolämpöputket Mäyrämäkeen tänä keväänä. Lämpölinjalla on pituutta 1600 metriä. Työmaa käynnistyi tammikuussa Keltinmäessä.
Ensimmäisessä vaiheessa linjat rakennetaan Kotasenpolkua pitkin Keltinmäestä Mäyrämäkeen. Kotasenpolulta linja jatkuu Vahverontielle ja edelleen Mäyrämäentielle.

Vilkkaasti käytetyllä Kotasenpolun kevyenliikenteen väylällä liikkuvia varoitetaan työmaaliikenteestä. Myös päiväkotia ja koulua on informoitu asiasta.
Työmaan etenemisestä tiedotetaan Jyväskylän Energian nettisivuilla.

Lisätietoja:
http://www.jenergia.fi

--------

Asukasyhdistykset

Halssilan asukasyhdistys ry

- Halssilan asukasyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtajaksi toimikaudella 2006 valittiin Pirkko Vuorinen. Varapuheenjohtajaksi valittiin Juha Hjelt, taloudenhoitajaksi Marita Halinen ja sihteeriksi Ari Koponen. Jäseniksi valittiin Elina Wuetrich ja Anu Salmu, varajäseniksi Tuomo Vuorinen, Ritva Koponen, Sanna Poikkimäki, Matthew Wuethrich ja Martti Minkkilä.


Lutakon asukasyhdistys ry

- Lutakon asukasyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtajaksi toimikaudella 2006 valittiin Erkki Nyrhinen (p. 041 507 2445, erkki.nyrhinen@nbl.fi). Varapuheenjohtajaksi valittiin Eija-Irene Valkola ja sihteeriksi Irma Torkkell.

- Jäseniksi valittiin Mehmet Cati, Panu Moilanen (rahastonhoitaja), Lea Randell, Tero Sokka (vastaa kotisivujen päityksestä) ja Kari Åström.

- Lisätietoja: www.lutakko.fi.


Viitaniemen asukasyhdistys ry

- Viitaniemen asukasyhdistys ry:n puheenjohtajiksi toimikaudella 2006 valittiin Vilho Manninen ja Outi Oinonen. Sihteeri-taloudenhoitajaksi valittiin Birgitta Tapanainen. Emäntinä toimivat Sylvi Rohula ja Toini Sinkkonen. Arpajaisvastaavana toimii Eila Puranen, grillimestareina Terho Puranen, Marjatta Nieminen, Daisy Holopainen ja Olli Lehtonen. Tilintarkastajia ovat Martti Peura ja Leena Keurulainen.

- Laskiaisliukujaiset su 26.2. Viitaniemen kukkalalla kello 13-15. Lapsille puolitoista tuntia poniajelua. Grillimakkaraa, pullakahvia ja mehua.

- Asukasyhdistyksen kevätkokous su 19.3. klo 14 Viitaniemen koululla.

- Teatterimatka su 22.4. Tampereen Työväenteatteriin "Suomen hevonen" -esitystä katsomaan. Hinta 50 euroa, josta ennakkoa 30 euroa. Sis. ruokailun ja väliaikakahvit. Lähtö Viitaniemestä klo 9, paluu klo 18. Ilmoittautumiset helmikuun aikana Kitalle (p. 619 961), Sylville (p. 050 3633899) tai Villelle (618 391). Teatterilippuja on varattu 40 kappaletta. Viitaniemeläiset ystävineen, tervetuloa.ta klo 16-18.

--------

Vapaaehtoistoiminnan kurssit

Vapaaehtoistoiminnan peruskurssilla tutustutaan vapaaehtoistoiminnan periaatteisiin ja mahdollisuuksiin. Kurssilta saa valmiuden toimia sosiaalista tukea tarjoavana vapaaehtoisena valitsemassaan tehtävässä.

Sari Välimäen ja Soili Vuorenmaan vetämän kurssin toteuttavat Vapaaehtoistoiminnankeskus VaPari ja Jyvälän kansalaisopisto.
Maksuton kurssi pidetään kolmena tiistaina alkaen 7.2. klo 17.00-20.15 Opin Keitaassa, (Voionmaankatu 34).

Ilmoittautumiset: Jyvälän kansalaisopisto, p. 217 202 tai www.jyvala.fi, (Kortesuonkatu 52-54) ja VaPari, p. 625 905 tai vapari.ystava@jkl.fi.

Seuraava kurssi alkaa 8.3. ja pidetään neljänä keskiviikkona klo 17-19. VaParin tiloissa (Vapaudenkatu 4). Ilmoittautumiset Vapariin.

--------

VaParin ryhmät

Kaikille avoimet ryhmät kokoontuvat Kumppanuustalolla (Vapaudenkatu 4).
- Miesten porukka / pariton viikko: keskiviikko klo 17.30-19.00.
- Naisten kesken / pariton viikko: tiistai klo 16-17.30
- Runopiiri / pariton viikko: maanantai klo 14-16
- Kulttuuriryhmä kerran kuussa: perjantai klo 12-14 (24.2., 31.3., 28.4.)
- Ideanikkarit-ystäväillat: keskiviikko klo 17-19 (22.2., 29.3., 26.4).

Ikäihmisten ryhmät päiväkeskuksissa
- Mäki-Matin päiväkeskus, parillinen viikko: tiistai klo 12.30-13.30.
- Kotikaari, pariton viikko, tiistai klo 10-11.

Lasten ryhmä Yrttisuon perhepuistossa
- 7-12-vuotiaiden lasten harrastusryhmä. Järj. SPR. Torstaisin klo 17-19. Lisätietoja: ma-pe klo 8-11, p. 625 546.

--------

Harkitsetko vuokratonttisi ostoa?

Jos et, tämä juttu ei koske sinua. Omakotitonttinsa vuokranneet ovat sitoutuneet pitkiin vuokra-aikoihin, joissa vuokrat pysyvät vuosien saatossa erittäin kohtuullisena, sillä ne ovat sidottu elinkustannusindeksiin. Mitään erityistä syytä tontinostoon juuri nyt ei siis ole. Mutta jos olet päättänyt käyttää ylimääräistä rahaa tonttisi ostoon, toimi ennen huhtikuuta.
Jyväskylän kaupungissa tonttien hintoja tarkistetaan vuosittain. Tonttien hinnoista, jotka määräytyvät sijainnin ja rakennusoikeuden mukaan, päättää kaupunkisuunnittelulautakunta.

Tämän vuoden hinnantarkistukset astuvat voimaan 1.4, jonka jälkeen myytävien tonttien keskihinta asettuu noin 25 000 euroon. Nykyisellään tontin keskimääräinen hinta on 18 750 euroa.

Jyväskylä kuuluu kasvukeskuksiin. Siksi tonttien hinnoitteluperiaatteena on kaupungin jakamien tonttien hintojen suhteuttaminen yksityisesti myytyjen tonttien hintoihin. Kaupungin vyöhykehinnoilla luovuttamat tontit ovat selvästi halvempia kuin yksityisten kauppaamat.

Kasvukeskuksissa voitaneen pitää lähtökohtana sitä, että tontin myyntitulot kattavat tuotantokustannukset, joita ovat mm. maanhankinta ja erilaiset suunnittelukustannukset sekä kunnallistekniikan rakentaminen tontin rajalle asti.

Vuokratontin lunastaminen nykyisellä hinnalla on mahdollista vielä maaliskuun aikana. Lunastajan tulee ottaa yhteyttä viimeistään kaksi viikkoa ennen aiottua kauppaa.

Lisätietoja:
Kiinteistösihteeri Susanna Matalalampi puh. 625 253.

--------

Katuvalojen viat ilmoitetaan Energialle

Ulkovalaistuksen vioista voi ilmoittaa Jyväskylän Energia Oy:n valvomoon puhelimitse 624 095. Energiavalvomo välittää vikalistat hoitourakoitsijoille korjaustöitä varten.

Katulamppuja korjataan ryhmäkierrosten ja yksittäisvaihtokierrosten aikana. Yksittäisten lamppujen vaihtokierroksia tehdään helmi-maaliskuun ja syyskuun aikana. Mikäli alueelle on tulossa seuraavana kesänä kaikkien lamppujen uusiminen, ei yksittäistä palanutta lamppua vaihdeta. Näin jokunen lamppu voi olla palaneena pisimmillään useampia kuukausia.

Jyväskylässä katuvalaistuksen omistaa kaupunki ja sitä hallinnoi katu- ja puisto-osasto, mutta korjauksien koordinoinnista vastaa Jyväskylän Energia. JE-Urakointi Oy ja Tieliikelaitos hoitavat korjaukset.

Katuvalojen vikailmoituksen voi tehdä myös internetissä osoitteeseen www.jenergia.fi (JE/Katujen valaistus -valikko).Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 1.2.2006.