Jyväskylä-lehti

Laajavuoressa neljä toimijaa yhdessä

LAAJAVUOREN TULEVA TALVIKAUSI on Uuden Laajavuoren ensimmäinen toimintakausi. Yhteistyön myötä Laajavuoren hiihtokeskus, Rantasipi Laajavuori, Teatteri Eurooppa neljä ja Killerin hevosurheilukeskus tuottavat ja markkinoivat yhteisiä palvelupaketteja. Tavoitteena on nostaa Laajavuoren-Killerjärven alue merkittäväksi ympärivuotiseksi virkistysalueeksi. Alueen majoitustarjonta kattaa jatkossa camping-alueen, retkeilyhotellin sekä kokous- ja kongressihotellin.

Laajavuori Oy:n markkinointipäällikkö Jussi Rekonen näkee Laajavuoren vahvuutena sijainnin kaupunkiluonnon keskellä: tuhannen hehtaarin ulkoilualue ja hyvät hiihtoyhteydet ympäristökuntien latureiteille.

Alueen palveluista voi tehdä helposti ostettavia kokonaisuuksia, ja samalla kehitetään koko alueen vetovoimaa. Alueen toimijat kehittävät palvelupaketteja yhteisestä näkökulmasta Uusi Laajavuori -tunnuksen alla.
- Tavoitteena on uudistuva, aktiivinen ja kehittyvä Uusi Laajavuori, joka palvelee tulevaisuudessa koko perhettä ympäri vuoden, toteaa Rekonen.

Talvella teatteriin

Tapahtumat ovat aina olleet osa Laajavuoren-Killerin aluetta. Joulukuun kymmenentenä lumilautailijat valtaavat Laajavuoren rinteet Pro-tapahtumassa, ja seuraavana päivänä killerillä järjestetään Off Road -tapahtuma. Teatteri Eurooppa neljä on kiinnostunut kehittämään Laajavuoren-Killerin alueelle jopa ympärivuotista teatteritarjontaa.

Kaupunkilaisille Uusi Laajavuori tarjoaa monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Killerin alueelle on noussut Killerin Liikuntakeskus, ja raviradan Albatrossihalliin rakennetaan golfsimulaattori. Vuorilammella on myös yleiset saunavuorot, ja tiloja voi vuokrata yrityskäyttöön. Avanto pidetään auki koko talven.

Hiihtoreiteille Laajavuoresta

Laajavuoren tulevalla talvikaudella hiihtäjät pääsevät ensilumenladun tykkilumelle kiertämään 2,4 kilometrin pituista lenkkiä ennen lumen tuloa. Ensilumenladulla hiihtäminen on maksullista siihen saakka, kunnes muut ladut valmistuvat.

Laajavuoren latuverkosto on haastava ja monipuolinen. Latureittejä pitkin pääsee Laajavuoresta Palokkaan ja tuomiojärven poikki palokkajärvelle sekä Ampujien Majan kautta Peurunkaan saakka. Etelään lähdettäessä käytetyin latureitti on Killerin alueen sivuitse Kotalammen liikuntapuiston kautta Ladun Majalle ja sieltä vaikkapa Korpilahden latuverkostoa pitkin eteenpäin. Latujen kunnon voi tarkistaa latuinfosta, jossa on hiihtokauden ajan päivitetty tieto laduista sekä siitä, milloin latu on viimeksi kunnostettu.

Lisätietoja: www.laajavuori.com, p.624 885
http://www.jyvaskylanseutu.fi/kannat/latuinfo

Kuva: Laajavuoressa hiihtäjät pääsevät ensilumenladun tykkilumelle kiertämään 2,4 kilometrin pituista lenkkiä ennen lumen tuloa. Hiihtäminen on maksullista siihen saakka, kunnes muut ladut valmistuvat. Laskettelurinteet aiotaan avata joulukuun toisena viikonloppuna. Ilkka Pietarinen

Marja-Leena Oinonen

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 7.12.2005.