Jyväskylä-lehti

Tonttujen työ on jo pitkällä

Elävää joulukalenteria esitetään kaupunginkirjastolla 23.12. asti

Kaupunginkirjastossa availlaan jälleen joulukuussa elävän joulukalenterin luukkuja.
- Joulukalenterin esitykset kestävät noin 30-40 minuuttia. Esiintyjinä on eri alojen taiteilijoita, koululaisia ja opiskelijoita, lastenosaston kirjastonhoitaja Katri Niskanen kertoo.

- Kaikki ovat tervetulleita hakemaan joulumieltä joulukalenterista 1.-23.12. arkiaamuisin klo 9.30 ja lauantaisin klo 13 pääkirjaston lastenosastolta. Jokaiselle kalenteripäivälle on erilainen ohjelma, joka sopii sekä lapsille että aikuisille.

Kalenteri on toteutettu yhteistyössä Kulttuuriaitan ja Keski-Suomen taidetoimikunnan kanssa, ohjelman on koonnut kirjailija, läänintaiteilija Irja Rane.

Joulukalenterin avajaisissa ensimmäisen luukun avasi laulava pupujussi, joka pisteli oitis poskeensa luukusta löytyneen piparin. Pupujussi (muusikko Leena Pyylampi) lauloi mm. Leipuri Hiivasta sekä Hurjasta Hukasta, joka mopon ostettuaan muuttui yhä hurjemmaksi.

Kirjailija Marika Uskali kertoi hydrokopterilla huristavasta tarkkailijatontusta, jonka oli yllättänyt jääkaapilta. Hän oli saanut myös tietää, että joulutontut aloittavat työnsä aina joulukuun ensimmäisenä päivänä.

Kirjailija Irja Ranen lentävä matto johdatteli itämaisen lehmätarinan pariin. Eikä vierasjoukonkaan tarvinnut poistua paikalta pipareitta, sillä esitysten jälkeen nautittiin glögiä pipareiden kera.

Henna, Sini ja Vilma viihtyivät

Joulukalenterin ensimmäisen päivän vieraana oli Cygnaeuksen koulun 3B-luokka opettajansa Kaija Ritola-Pirhosen johdolla.

- Pupujussin laulut olivat kivoja! Henna ja Sini paljastavat suosikkinsa. Vilma tykkäsi laulujen lisäksi myös tonttutarinasta.

Tyttöjen opettajan mielestä Elävä Joulukalenteri sopii hyvin sekä aikuisille että lapsille.
- Ohjelma oli tehty lasta kunnioittaen ja olisi sopinut mainiosti isommillekin lapsille ja aikuisille, kiitteli Ritola-Pirhonen.

Jaana Ojala

Lisätietoja:
http://www.jyvaskyla.fi/kirjasto/tapahtumat/joulukalenteri.htm

Kuva1 ylhäällä: Laulava pupujussi, muusikko Leena Pyylampi löysi joulukalenterin ensimmäisestä luukusta piparin.Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 15.12.2004.