Jyväskylä-lehti

Silput - Liikunta ja virkistys

Liikuntavinkkejä loppusyksyyn

Liikuntaryhmissä voi hakea ryhtiä jumpista ja puhtia palloilusta. AaltoAlvarissa torstaisin klo 19.05–20 kokoontuvan selkäryhmän kevyeen jumppaan sisältyy alkulämmittely, lihaskunto-osuus ja venyttelyä. Tunnin tavoitteena on kohentaa kuntoa, parantaa ryhtiä sekä vahvistaa syviä vatsa- ja selkälihaksia.

Niska- ja hartiajumpassa painotetaan niskojen ja hartioiden alueen hyvinvointia. Liikevalinnoissa on huomioitu tyypillisimmät tämän alueen ongelmat. AaltoAlvarin monitoimitilassa keskiviikkoisin klo 17–17.55 pidettävä tunti sisältää alkulämmittelyn, lihaskunto-osuuden ja venyttelyn. Molempien jumpparyhmien kertamaksu on 6,5 euroa.

Pelikaverin tai peliporukan puuttuminen ei ole enää este lentopallon, sählyn, sulkapallon tai koripallon pelaamiselle. Kuokkalan Graniitissa ohjatulla palloiluvuorolla pääsee pelaamaan toiveiden mukaan eri pelilajeja maanantaisin klo 18.30–19.30.

Ohjattuja kuntosalivuoroja, joihin sisältyy myös yhteinen alkulämmittely ja loppuvenyttely, järjestetään Kuokkalan Graniitissa tiistaisin ja torstaisin klo 8–9.30. Palloilu- ja kuntosalivuorojen kertamaksu on 4,5 euroa.

AaltoAlvarissa puolestaan on naisille oma kuntosalivuoro lauan-taisin ja sunnuntaisin klo 12–15. Käytössä on miellyttävät paineilmalla toimivat kuntosalilaitteet. Samalla 6,5 euron käyntimaksulla pääsee myös uimaan ja saunaan.

Lisätietoa ryhmistä:
Liikuntapalvelukeskus
p. 626 994

------

Liikuntainfo muutti Monitoimitalolle

Liikuntapalvelukeskuksen infopiste on siirtynyt Monitoimitalon toiseen kerrokseen. Infopiste vastaa asiakaspalvelusta, neuvonnasta, tapahtumien tiedotuksesta ja opastuksesta. Lisäksi infopiste hoitaa esitepisteitä ja osittain myös tilavarauksia. Eli lyhyesti sanottuna infopisteestä voi kysyä miltei kaikista liikuntaan liittyvistä asioista Jyväskylän alueella.

Infopisteen uudet yhteystiedot:
Liikuntainfo, Kuntoportti 3
Monitoimitalo 2. krs.
40700 Jyväskylä
p. 624 848
liikuntainfo@jkl.fi

------

Hiihtolatujen kunto selville latuinfosta

Verkostokaupunkiyhteistyön myötä latuinfosta saa nyt tietoa Jyväskylän, maalaiskunnan, Muuramen ja Laukaan hiihtolatujen lisäksi myös Hankasalmen, Korpilahden, Petäjäveden, Suolahden, Toivakan ja Uuraisten laduista. Latuinfo löytyy internetistä osoitteesta www.jyvaskylanseutu.fi/sivu.php/liikunta.

Latuinfo kertoo ladun sijainnin, vaikeusasteen ja pituuden sekä tiedon siitä, milloin latu on viimeksi kunnostettu. Sivuilta voi tulostaa latukartan.

Alkutalvesta latuinfo kertoo innokkaimmille hiihtäjille, mihin kannattaa suunnata suksimaan. Palvelusta löytyvät myös tiedot alueen retkiluisteluradoista. Internet antaa ajankohtaista tietoa hiihtolatujen kunnosta.

Lisätietoja:
Jyväskylän liikuntainfo,
p. 624 848
liikuntainfo@jkl.fi

------

Laskettelukursseja ja talvitapahtumia erityisryhmille

Liikuntapalvelukeskus järjestää erityisryhmille useita laskettelukursseja Laajavuoressa. Kurssit on tarkoitettu esimerkiksi liikunta-, aisti- ja kehitysvammaisille sekä autistisille henkilöille.

Opetusta on tarjolla myös apuvälineillä laskeville. Apuvälineiden avulla alaraajahalvaantuneet ja selkäydinvammasta kärsivätkin voivat nauttia lumen pöllytyksestä mutkamäessä.
–  Käytössä on muun muassa tukisuksilla varustettuja sauvoja sekä välineitä, jotka sopivat istualtaan laskeville. Välineitä ohjataan pienillä vartalon kallistuksilla, erityisliikunnanopettaja Pirjo Huovinen kertoo.

Opetusta sovelletaan yksilöllisesti jokaiselle. Tarvittaessa avuksi saa henkilökohtaisen avustajan. Laskettelukursseja järjestetään myös erityiskouluille ja -luokille.

Tarjolla on myös muuta talviliikuntaa ja erilaisia tapahtumia. Supersuksijat 2004 -tapahtuma 19.-20. maaliskuuta kokoaa kehitysvammaiset lapset, nuoret ja aikuiset perheineen ja huoltajineen joka puolelta Suomea Laajavuoren maisemiin.

Apuvälineiden avulla mutkamäkeen

Hiihtokoulun ohjaajista osa on perehtynyt eri vammaryhmien talviliikunnan ohjaukseen. Erityisryhmien tarpeet ja liikkumisen esteettömyys on otettu huomioon muun muassa hissien käytössä, hissihenkilökunnan koulutuksessa, rinne- ja latupalveluissa sekä kahvio-, välinevuokraamo- ja wc-palveluissa.

Erityisvälineiden sovittamiseen, yksilölliseen välinekehittelyyn ja välinehankinnan ohjaukseen on tarjolla osaavaa apua.

Lisätietoja: www.jyvaskyla.fi/palvelut/erityisliikuntakalenteri
Pirjo Huovinen p. 624 841 tai
050 522 8724, pirjo.huovinen@jkl.fi.

------

AaltoAlvarista virkistystä syysväsyneelle

Oman kaupungin kylpylässä voi rentoutua ja kohottaa kuntoa omaan tahtiin tai ohjatuissa ryhmissä.

Lasten suosiossa ovat vauvauinti, 1–4-vuotiaiden vesileikkikoulu ja 5–12-vuotiaiden uimakoulut.

Nuorille ja aikuisille on ohjattuja ryhmiä. Kuntosalilla on monipuolinen laitteisto, koulutetut ohjaajat sekä mahdollisuus suorittaa kuntotestejä ja ohjelmia.

Varttuneemmille on oma seniorikuntosali.

Miesten puulämmitteinen vastasauna lämmitetään tiistaisin ja perjantaisin kello 15–20.30. Tilaussaunat ja takkahuone sopivat 10–20 hengen saunajuhlien järjestämiseen.

Lisätietoja:
Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari
p. 626 990
ryhmät ja kuntosali p. 626 994, takkahuone ja tilaussaunat
p. 050 522 8723.

Aukioloajat maanantaista perjantaihin:

uimahalli 6–20.30,
kylpylä 11–20,
kuntosali ma, ke 9–20.30 ja ti, to, pe 6–20.30.

Kassa suljetaan klo 19.30.

Viikonloppuisin:

uimahalli, kylpylä ja kuntosali 10–18.

Kassa suljetaan klo 17.Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 5.11.2003.