Jyväskylä-lehti

Laajavuori uuteen kauteen entisin hinnoin

kuva: Tuukka Terva-aho ja Panu Lahtinen ovat tehneet suurimman osan Laajavuoren uusista reileistä käsityönä. Ilkka Pietarinen

Laajavuoren tulevan talven uutuuksia ovat uudet streetit lumilautailijoille ja laskettelijoille sekä ensilumenlatu maastohiihtäjille.

Rinteisiin pääsee laskettelemaan ja lumilautailemaan tänä talvena samoilla hinnoilla kuin viime talvenakin. Hissilippujen lisäksi myös välinevuokraamon ja saunojen hinnat ovat säilyneet ennallaan.
–  Aikuisten kausikortti maksaa Laajavuoressa 235 euroa, 4–12-vuotiailta lasten ja eläkeläisten 160 euroa. Alle seitsenvuotiaat pääsevät kypärä päässä ilmaiseksi kaikkiin hisseihin ja rinteisiin. Opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet saavat tunti-, päivä- ja viikkoliput lastenlippujen hinnalla, Laajavuori Oy:n toimitusjohtaja Heikki Pasanen kertoo.

Viime kauteen verrattuna aukioloajoissa on tapahtunut pieniä muutoksia. Viikonloppuisin rinteet ovat aina avoinna kello 10–18. Arkipäivisin aukeamisaika vaihtelee, mutta hissit pyörivät jokaisena arkipäivänä iltakahdeksaan saakka.

Joulun aikaan 22.12–11.1. hissit pyörähtävät käyntiin arkipäivinäkin jo kello 10.

Uusi street rakentuu ammattilaisvoimin

Lumilautailijat ja laskettelijat saavat uuden taiturointipaikan, kun Aurinkorinteeseen valmistuu alkutalvesta uusi street.

Reilit, boksit ja hyppyrit ovat alan ammattilaisten Tuukka Terva-ahon ja Panu Lahtisen suunnittelemia ja suurimmaksi osaksi myös itse rakentamia.

Skimbaajan sivuilla uuden laskutyylin saloja valaissutta trikkikoulua pitänyt Terva-aho voitti muun muassa Kukkulan Kuningas -kisan reiliosuuden viime keväänä.

Aloitus vanhoilla suksilla

Koko Aurinkorinteen mittaisella streetillä on yhteensä yli kymmenen reiliä eli liukumiseen tarkoitettua kaidetta. Tuukan ja Panun tavoitteena on ollut rakentaa kotimäkeensä Suomen parhaat reilit.
–  Haasteita löytyy kaikille. Osa on vaikeampia, mutta mukaan mahtuu myös aloittelijoille sopivia helpompia reilejä, jotta vähemmän laskeneetkin pääsevät streetille hiomaan taitojaan. Reileillä liukumiseen kannattaa varata vanhat sukset ja laskea omien taitojen mukaan, Tuukka ja Panu kertovat.

Kansanrinteeseen puolestaan valmistuu pienempi street, muutamia reilejä ja kaksi suurempaa hyppyriä.

Aurinkorinteen streetille pääsee laskemaan lumien tultua, mutta varsinaisia avajaisia on tarkoitus viettää 6. joulukuuta. Paikalle on kutsuttu lajin Suomen parhaimmistoa sekä suksi- että lumilautapuolelta.

Ensilumenladulle hiihtämään ja Vuorilammelle saunaan

Tänä talvena Laajavuoreen avataan ensilumenlatu, jonka ansiosta tulevina vuosina hiihtämään pääsee jopa kuukautta aikaisemmin pakkasista riippuen.
–  Ensilumenlatu palvelee kaikkia Jyväskylän seudun hiihdonharrastajia, Pasanen sanoo.
Ensilumenlatu kulkee Vuorilammen ympäristössä ja sillä on pituutta 2,4 kilometriä.

Ensilumenladun käyttömaksu on viisi euroa kerralta. Maksu suoritetaan retkeilyhotelli Laajarin kassaan.
–  Käyttömaksu koskee vain ensilumenlatua siihen saakka, kunnes luonnonlunta on tarpeeksi muillakin laduilla. Ensilumenlatu on valaistu koko pituudeltaan, joten valoa riittää aamukuudesta iltakymmeneen.
–  Hiihtämässä kannattaa käydä erityisesti tiistaisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin, jolloin lenkin jälkeen voi mennä Vuorilammelle saunaan ja pulahtamaan avantoon, Pasanen suosittelee.

Jukka Muukkonen

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 5.11.2003.