Jyväskylä-lehti

Tapahtumien kesä alkaa

Kuva: Hilarius-Hiiren Kesäpäiviä vietetään 22.–27. heinäkuuta Jyväskylän satamassa ja Viherlaaksossa. Näiden paikkojen väliä voi seilata Merirosvolaivalla.

Asuntomessut Laukaassa kruunaavat perheiden matkailutarjontaa

Kesän asuntomessuilla Laukaassa toteutuvat suomalaisen perheen asumisen unelmat: omakotitalo järven rannalla rantasaunalla ja venelaiturilla.

Tämän lisäksi Laukaan asuntomessujen yhtenä teema on tänä vuonna koti lapsen silmin. Lasten kotikuvaa selvitetään muun muassa piirustuskilpailun avulla. Jyväskylän kuvataidekoulu on ollut mukana järjestämässä valtakunnallista peruskoulun viidesluokkalaisille tarkoitettua Koti lapsen silmin -piirustuskilpailua ja osa tämän kilpailun töistä on yleisön nähtävillä heinäkuussa avautuvilla asuntomessuilla.

Asuntomessuvierailun ohessa Jyväskylän seudulta löytyvät ensi kesänä myös kunnon loman ainekset koko perheelle. Jyväskylän seudulla on perhelomailijan näkökulmasta meneillään kesä, jollaista ei aiemmin olla koettu. Perhekohteet ovat kuluneen talven aikana monipuolistuneet ja laajentuneet. Matkailukesän monipuolisesta tarjonnasta kannattaakin kertoa myös sukulaisille ja tuttaville.

Tapahtumia lapsille ja lapsenmielisille

Poikkitaiteellinen Jyväskylän Kesä, 8.–13.7., muistaa tänä kesänä lapsia Hannele Huovin luomien leikkikarhuhahmojen Urpon ja Turpon seikkailuilla ja kepposilla, perinteikkäillä sirkuskouluilla, lastenteatterilla ja konserteilla.

Jyväskylässä järjestetään lisäksi heinäkuun 22.–27. päivinä lasten kesän todellinen kohokohta, Suomen suurin lastentapahtuma, Hilarius-Hiiren Kesäpäivät. Kesäpäivien tapahtumapaikkoina ovat satama ja Viherlaakso, joiden väliä voi seilata Merirosvolaivalla. Kuuden päivän ajan on tarjolla monipuolisia musiikki- ja teatteriesityksiä sekä suuret karkkimarkkinat. Lapsia viihdyttävät Hilarius-Hiiren lisäksi tutut satuhahmot Pupu Tupuna, Muumit, Uppo-Nalle ja Peppi Pitkätossu.

Satu- ja seikkailumaa Viherlaakso

Viherlaakso, jossa Hilarius-Hiiri asuu, on tunnettu elävistä saduistaan ja satuhahmoistaan. Viherlaakson viehätys perustuu lasten omaan aktiiviseen toimintaan ja tarinoihin. Satuhahmoista Hilariuksen naapureina ovat muun muassa Prinsessa Ruusunen, Noita Nokkonen ja Merirosvo Arpinaama. Hahmot kertovat tarinoita ja juttelevat lasten kanssa omissa kodeissaan.

Uutta Viherlaaksossa on tänä kesänä Merirosvoluola, jonne Merirosvo Arpinaama on piilottanut aarteen. Toinen uusi kohde laaksossa on Satujen Valtakunta, jossa kietoutuvat toisiinsa tutut tarinat.

Laajavuoressa seikkaillaan

Laajavuoren ulkoilukeskuksessa on tarjolla kesäisiä rinne-elämyksiä. Hiihtokeskuksen päärinne tarjoaa vauhtielämyksiä MCC-mäkiautoradan muodossa.

Rinteen alta löytyy pienen väen paratiisi, Junnupuisto, jossa peuhaaminen saa energiavaraston käyttöön. Puuhapuistosta löytyvät karusellit, trampoliinit, kiipeilyseinät ja pomppulinnat. Puisto vie junnut myös Late-Siilin metsäkierrokselle, jolla mm. ylitetään upottavaa rämettä, koe-tetaan Jättiläisen keinua ja hurjaa vaijeriliukua.

Kanoottiretkelle vai kesäteatteriin?

Lasten omien kohteiden lisäksi kannattaa muistaa, että koko perheen harrastuskohteet ja luonto ovat kesällä komeimmillaan. Liikunnallisen perheen loma Jyväskylän seudulla voi pitää sisällään melkeinpä mitä tahansa aina golfista kalastukseen. Eikä myöskään seudun laajaa kesäteatteri- ja museotarjontaa sovi jättää kokematta.

Ja perheen lomapäivän kruunaa makeat makuelämykset. Niitä voi käydä hakemassa vaikkapa kauppahallista, torilta tai Jyväskylän maalaiskunnassa sijaitsevasta Panda Oy:n tehtaanmyymälästä.

--------
info
Jyväskylän seudun tapahtumien kesä 2003:

Summer Jazz, 5.–8.6.
Jyväskylän Kesä, 8.–13.7.
Laukaan Asuntomessut, 11.7.–10.8.
Suuri lastentapahtuma, 22.–27.7.
Tanssifestivaalit, 23.–26.7.
Neste Ralli, 7.–10.8.

http://www.jyvaskylanseutu.fi


Katja Kivelä

Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 28.5.2003.