Jyväskylä-lehti

JAPA ry organisoi Jyväskylän agendatyön

Jyväskylän kaupunginhallitus on kokouksessaan kolmantena maaliskuuta hyväksynyt Jyväskylän Asukkaiden Paikallisagenda JAPA ry:n toteuttamaan agendatyön organisoinnin Jyväskylässä.

Maailman valtioiden päämiehet hyväksyivät vuonna 1992 YK:n Ympäristö- ja Kehityskonferenssissa Rio de Janeirossa julistuksen, jonka mukaan kaikissa maailman valtioissa tehdään kuntatason agendaohjelma. Tämä tarkoittaa sitä, että päätöksissä ja toiminnan suunnittelussa otetaan huomioon niin taloudelliset, sosiaaliset, ekologiset kuin kulttuurillisetkin näkökohdat.

Yli 300 kuntaa on tehnyt tai on tekemässä omaa agendaohjelmaansa. Nyt on Jyväskylän kaupunki antanut tämän työn organisointivastuun Jyväskylän asukasyhdistysten perustamalle kestävän kehityksen työtä tekevälle JAPA ry:lle.

JAPA ry on perustettu vuonna 2000, ja sen toiminnassa ovat mukana muun muassa Kortepohjan, Huhtasuon, Kypärämäki-Köhniön, Kuokkalan ja Muuratsalon asukasyhdistykset. JAPA ry:n toimisto on Kilpisenkatu 8:ssa (p. 626 646) ja sen toiminnanjohtajana on Kari Lehtinen.

Jyväskylän agendatyöhön on kutsuttu kaupungin ja asukasyhdistysten lisäksi mukaan Jyväskylän yliopisto, kaupunkiseurakunta, JAIKO, Jyväskylän Yrittäjät, ay-liike, Keski-Suomen liitto, Keski-Suomen Ympäristökeskus ja kolmas sektori. Työtä koordinoimaan ja organisoimaan on perustettu Jyväskylän Agenda21 -työryhmä, jossa nämä tahot ovat mukana.

JAPA ry:n sääntömääräinen vuosikokous 20.3. kello 18–20 Jyväskylän ympäristövirastolla, Eeronkatu 10. Tilaisuuden aloittaa Mervi Vallinkoski aiheesta Jyväskylän viherrakennejärjestelmä.

Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen. Kaikki asiasta kiinnostuneet tervetuloa.Tämä juttu on julkaistu Jyväskylä-tiedotuslehdessä 12.3.2003.